Iedere tuin een boom actie KANT 2023

Dit is de actie pagina van onze actie; “in elke tuin een boom”.
Met deze actie willen we zo’n 2.000 mensen uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt een boom laten planten in hun tuinen.
Als het lukt dan komt er in 1 op de 8 tuinen binnen de gemeente een boom bij!

Hieronder vind je informatie over de actie, hoe deze werkt, wat de voorwaarden zijn, hoe je mee kan doen, uit welke bomen je kan kiezen en natuurlijk waarom bomen zo fantastisch en belangrijk zijn.

Snel naar:

BOMENLIJST >> HIER

KORTINGSBON >> HIER

Stichting KANT uit Vught en de gemeente Vught willen dat er veel, heel veel, meer bomen worden geplant om (de gevolgen van) klimaatverandering tegen te gaan.
De actie wordt in nauwe samenwerking uitgevoerd met groencentrum Bas van der Bruggen uit Vught.
Hoe? Door € 12,50 korting te geven op de aankoop van een boom.

Bomen, je ziet ze overal. In het park, langs de weg….En bij jou in de tuin?

Doe mee met de bomenactie en plant een (extra) boom in jouw tuin!

WAAROM PLANT JE EEN BOOM?
Bomen verdienen een plek in jouw tuin, omdat ze:
* schaduw en verkoeling geven
* de bodem verbeteren
* mooi zijn
* regenwater vasthouden
* zuurstof geven en CO2 opslaan
* de gevolgen van klimaatverandering beperken
* onderdak bieden aan insecten en vogels
* zorgen voor mooie bloesem en lekkere vruchten

En dat allemaal verenigd in een robuust stukje eigen natuur.
Wie wil nou niet zo een kanjer in de tuin?

De afgelopen maanden hebben we in het Klaverblad en andere lokale pers artikelen geschreven over het nut en de noodzaak om bomen te planten.
Je kunt alle artikelen teruglezen op deze pagina.

KORTING
De korting is bedoeld als een duwtje in de rug om een (extra) boom te planten. Je hebt de keuze uit 35 verschillende bomen. Alle bomen die door KANT zijn geselecteerd vind je op de bomenlijst, met informatie, prijzen en een foto erbij <prijzen en informatie volgen nog>. Er zijn bomen die klein blijven of bomen die erg groot worden. Je kunt kiezen tussen sierbomen of fruitbomen.
Je kunt 1 boom per adres met korting kopen. We willen immers zoveel mogelijk mensen de kans geven en tot actie bewegen.
De kortingsactie wordt in september grootschalig bekend gemaakt door kortingsbonnen te verspreiden in de drie kernen van de Gemeente Vught.

HOE PAK JE HET AAN?
Heb je de keuze gemaakt welke boom jij wilt voor jouw tuin? Bestel dan de boom via een link op de pagina van v.d. Bruggen. Dat kan vanaf 1 oktober 2023 t/m 5 november 2023.
Maar je kunt nu alvast op zoek gaan naar de boom die je wilt kiezen uit de bomenlijst.
Als je het bestelformulier hebt ingevuld dan wordt je doorgestuurd naar de betaalapplicatie op de website van groencentrum v.d. Bruggen. Je betaalt de prijs van de boom, waarbij de korting direct wordt verrekend.
Je geeft op het bestelformulier ook aan wanneer je de boom wilt ophalen.
Dat kan vanaf 17 november tot en met 16 december elke vrijdag en zaterdag bij groencentrum Bas van de Bruggen, Sint Michielsgestelseweg 5-A. Weet je de weg niet dan klik je hierna voor de routebeschrijving. De exacte tijden maken we in de loop van november bekend.
Ben je niet handig met een computer dan kan je hulp krijgen bij het bestellen van de boom bij het Energie- en Klimaatloket aan het Moleneindplein 25 in Vught, geopend maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00-18.00 uur.

KORTINGSBONNEN
We delen veel bonnen in de vorm van een kleine flyer uit om deze actie te promoten. Bewaar de kortingsbon goed! Tegen inlevering van een bon kun je een extra korting krijgen van 2 euro op een verzorgingspakket mocht je die een willen hebben.
Een verzorgingspakket bestaat uit boompalen en compost. Dit pakket neem je mee en reken je (met korting) af bij tuincentrum van de Bruggen bij het ophalen van jouw boom in november of december. Ben je je kortingsbon toch kwijtgeraakt dan kan je die hier vinden. <link volgt nog>

PLANTEN VAN DE BOOM
Deze actie vindt niet voor niks plaats in het najaar. Dit is de beste tijd om een boom te planten. De boom is dan in rust, kan wennen aan zijn nieuwe omgeving en in de lente weer ontwaken. We zijn erg blij dat je interesse hebt een boom in je tuin te planten. We geven graag tips over hoe je dit het beste kunt doen zodat de boom zal aanslaan en je nog jaren kan genieten van je boom. Deze tips vind je hier. <link volgt nog>

 

GENIET!
En dan begint het genieten. Van de bloemen in het voorjaar, de vruchten, de bijen en de vlinders die jouw boom aantrekt, van de wisselende bladkleuren. Maar vooral van een boom die groeit en bloeit omdat jij ervoor zorgt.