2e groep bewoners Kampdijklaan gaat groendak maken

28 sep 2021

Steeds meer bewoners van de Kampdijklaan vergroenen hun daken. Nadat een eerste groep van 8 huishoudens op 29 mei hun groendak hebben aangelegd kan nu een tweede groep aan de slag. De subsidie hiervoor van het Prins Bernard Cultuurfonds is toegekend.

De bewoners hebben in overleg met elkaar besloten om in maart 2022 aan de slag te gaan met hun project. In dit bericht kun je terugkijken hoe het de eerste groep Kampdijklaan bewoners verging op 29 mei.

Vergroenen van daken staat ook in de belangstelling in andere Vughtse straten. We kennen nog twee initiatieven die met behulp van Stichting KANT een aanvraag willen doen bij het Buurtwaterfonds van het Prins Bernard Cultuurfonds. Voorwaarde is dat minstens drie bewoners samen de aanvraag doen en elkaar helpen bij de aanleg van het groendak. Er is een subsidie van zo’n 60% van de aanlegkosten mogelijk.

Groendaken helpen om regenwater vast te houden rondom particuliere woningen en tuinen. Een groendak past vaak prima op een schuurtje, uitbouw, veranda of garage. De planten helpen om regenwater te verdampen, ze zien er mooi uit en trekken vlinders, hommels en bijen aan. Onder het dak wordt het minder warm, omdat de zon niet rechtstreeks op de dakbedekking staat te branden. Door de waterafvoer van het dak ook nog eens af te koppelen van het hemelwaterriool kun je een regenton of een vijver in de tuin vullen en het water in de tuin benutten.