2e project groendaken Kampdijklaan gerealiseerd

19 mrt 2022

Op zaterdag 19 maart is er op zo’n 8 adressen flink gewerkt om daken te vergroenen van bewoners van de Kampdijklaan en van één huis aan de Stadhouderslaan. Op sommige plaatsen ontstaat een oase van groen als je vanuit de eerste verdieping over de daken van aanbouwtjes en van schuren kijkt.

Een groendak houdt regenwater vast, zorgt voor verkoeling, stimuleert de biodiversiteit en ziet er heel mooi uit. De subsidie van het Prins Bernard Cultuurfonds (60% van de aanlegkosten) was al in 2021 toegekend, maar nu pas kon in alle vrijheid de uitvoering ter hand worden genomen. Buren helpen elkaar. Dat maakt zo’n aanlegdag bijzonder. Maar ook in de voorbereiding is veel met elkaar overlegd en afgestemd om samen de aanleg ter hand te kunnen nemen.

Stichting KANT is de penvoerder van de aanvraag. De betrokken bewoners vormen een tijdelijke projectgroep om alles voor te bereiden en uit te voeren. KANT is dan met onze stichtingsvorm de formele aanvrager en speelt het subsidiegeld weer door naar de bewoners. Zo wint het gedachtegoed van KANT aan draagvlak en KANT’elen steeds meer mensen mee om hun tuin, dak of balkon klimaatbestendig te maken.