Mooie samenwerking met woonstichting Charlotte van Beuningen

25 mrt 2022

KANT en woningstichting Charlotte van Beuningen werken samen bij het verduurzamingsproject in de wijk rondom de Hoog-Laagstraat, waar aandacht is besteed aan een beter waterbeleid. KANT geeft advies en Charlotte van Beuningen draagt financieel bij in de vorm van een gratis aansluiting en hulpstukken om regenwater af te koppelen naar de tuin. De bewoners hoeven alleen de regenton zelf te kopen. Er is ook een gratis optie, maar dan zonder regenton.

Het bijzondere van dit project is dat ongeveer 90 procent van het regenwater dat op het dak valt in de tuin wordt opgenomen. Alleen bij hele grote plensbuien wordt het water nog afgevoerd naar het rioleringssysteem.
Op zaterdag 12 maart, bij de afsluiting van het verduurzamings-project, hebben wij als KANT aan de bewoners uitgelegd uit hoe je je regenpijp kunt aansluiten op een regenton en de slimme overloop maakt naar de tuin. Zo blijft het regenwater in de tuin, wat goed is voor het klimaat. Tot nu toe is ongeveer de helft van de bewoners geïnteresseerd. Aanmelden kan nog tot begin april.

We hopen dat Charlotte van Beuningen ook bij andere projecten met dit thema aan de slag wil gaan. Zo maken we samen het verschil!