Bewoners leggen samen groendaken aan

29 mei 2021

Inwoners van 8 woningen aan de Kampdijklaan in Vught hebben met elkaar groendaken aangelegd op schuurtjes, veranda’s en platte daken. Vanwege de coronapandemie heeft het wat langer geduurd om het project uit te voeren. Al in december 2020 heeft het Prins Bernard Natuur- en waterfonds een subsidie toegezegd. Een van de voorwaarden was dat de mensen het samen aanpakken en dat hebben ze op zaterdag 29 mei gedaan!

 

Iets voor 9 uur stond iedereen klaar voor de gezamenlijke aftrap met een kop koffie of thee in de hand en een lekkere koek. De materialen waren op vrijdag allemaal al bezorgd door de leverancier Topgroen. Fanatiek werd begonnen met het uitrollen en uitsnijden van de materialen op het grote veld van de Kamper. Passen en meten, overleggen, papieren erbij om alles te checken. Materialen moeten immers goed verdeeld worden. Rond 10 uur kwamen twee specialisten van Topgroen om handige tips te geven voor de aanleg. Daarmee kwam de vaart er nog eens extra in. Een van de kleinere daken was rond 12 uur al klaar. Voor de grotere daken is de hele dag gewerkt. In totaal is er zo’n 300 m2 dak vergroend.

Dit project is helemaal door de bewoners zelf voorbereid en uitgevoerd. Stichting KANT heeft ondersteuning gegeven om de subsidie te kunnen ontvangen en aan de bewoners uit te keren. Die subsidie bedroeg zo’n 60% van de aanlegkosten. Om subsidie te kunnen ontvangen is een stichtingsvorm (of vergelijkbaar) vereist. Zo kon KANT de bewoners prima helpen!

Als je ook belangstelling hebt om een groendak aan te leggen en zeker als je dat samen met de buren wilt doen dan helpen wij je graag op weg. De organisatoren van dit project aan de Kampdijklaan hebben eerder in de week al kennis overgedragen aan een andere buurt in Vught!

Zo helpen we elkaar samen op weg!!