Bewoners Vlasmeersestraat willen ook daken vergroenen

27 jan 2022

Zes buurtbewoners uit de Vlasmeersestraat hebben op 25 januari een aanvraag ingediend bij het Prins Bernard Cultuurfonds. Zij willen dit voorjaar 168 m2 dak vergroenen. Het gaat om de platte daken van de aaneengesloten garages en om de aanbouw van hun woningen.

De bewoners hebben regelmatig hierover met elkaar gesproken en offertes opgevraagd bij leveranciers van groendaken. Ieder van de buren bleek een eigen inbreng en deskundigheid te hebben. Er is nu een leverancier gekozen. Enkele daken zullen worden gerenoveerd voor het groendak wordt aangelegd.

De verwachting is dat het Prins Bernard Cultuurfonds halverwege maart het licht op groen zet. Dan ontvangen de buurtbewoners 60% subsidie op de aanlegkosten. Bij positief bericht kan de gezamenlijke aanleg nog dit voorjaar worden opgepakt.

Dit is de 3e aanvraag die via Stichting KANT is ingediend. Eerder zijn twee projecten aan de Kampdijklaan gehonoreerd. In december 2021 hebben bewoners van Klein Brabant ook al te horen gekregen dat hun aanvraag is goedgekeurd.
De Vlasmeersestraat is dus het 4e project dat vanuit de gemeente Vught is ingediend. We weten dat er in Helvoirt ook al wordt samengewerkt om tot een volgende aanvraag te komen om daar, in gezamenlijkheid, groendaken te realiseren.

Wil je samen met jouw buren of wijkgenoten ook een groendak realiseren met 60% subsidie van het Buurnatuur- en Waterfonds (Pr. Bernard Cultuurfonds)? Neem dan gerust contact met ons op via welkom@welkombijkant.nl. We helpen je graag verder.