Blog 3 van Sandra: Ontwerp

12 okt 2023

Sandra gaat aan de gang met een Tuiny Forest en blogt/vlogt over het proces. Hier vind je haar nieuw blog:

Door familieomstandigheden heeft deze blog een behoorlijke vertraging opgelopen. Maar we zijn er weer!

Waar waren we ook alweer… Oja, de plek is gekozen, de kinderen zijn het eens dat hun speelhuis wordt omgetoverd tot microbos. Dan nu tijd voor het ontwerp. Want waar zet je welke plant neer?! Ik begin met het schetsen van een beplantingsplan zodat ik precies weet waar welke plant moet komen. Ik zet de bomen in het midden van het vak maar zorg er wel voor dat ze minimaal 30 centimeter uit elkaar staan. Om de bomen heen komen de heesters. Ook hier zorg ik ervoor dat er minimaal 30 centimeter tussen de planten zit. De kruiden teken ik in aan de rand van het bosje, zodat ze voldoende zonlicht krijgen.

Zo op papier ziet het er prachtig uit. Benieuwd of het ook zo mooi wordt als het is aangeplant.

Er is vooral 1 hoekje waarvan ik hoop dat daar genoeg zonlicht komt. Het is tegen de schuur aan en alleen de laatste avondzon pakt dit stukje mee.

We gaan het zien, eerst maar eens aan de slag met het verwijderen van het tuinhuis! Gelukkig krijg ik geweldige hulp van mijn schoonvader en ‘helpen’ ook de kinderen gezellig mee.

Bekijk de timelaps video op facebook: https://www.facebook.com/welkombijkant/videos/2582690438547359

Wil jij ook een tuiny forest winnen? Je kan nog mee doen tot 15 oktober: https://welkombijkant.nl/bewoners/nieuws/wie-wil-er-een-klein-bos-cadeau-tuiny-forest/