Blog 4 van Sandra: Unboxing

14 okt 2023

Sandra gaat aan de gang met een Tuiny Forest en blogt/vlogt over het proces. Hier vind je haar nieuw blog:

Yes, het pakket is binnen!

Zoals je in het filmpje (wat je hier op Facebook kan zien) kan zien is de doos niet al te groot. Toch zit hier voor 6m2 aan planten in!

Maar niet alleen bomen/planten en zaden maar ook alle informatie die gaat helpen om er een zo goed mogelijk minibos van te maken. De bomen zijn nu nog klein en jong, ook wel bosplantsoen genoemd, en worden geleverd zonder kluit. Dit betekend dat de planten snel de grond in moeten want anders komen ze water en voedingsstoffen tekort en kunnen ze uitdrogen.

Natuurlijk willen we de planten het liefst zo snel mogelijk op hun definitieve plek in de tuin zetten maar dat gaat nog niet. Het speelhuis is wel weg maar we moeten nog starten met de grondbewerking. Ik kies een mooi plekje in de tuin waar ze niet in de volle zon staan maar wel genoeg licht krijgen. Het hele groepje bosplantsoen zet ik samen in de grond en dek het af met wat zand en bladeren, in- of opkuilen noemen ze dit. Zo kunnen de planten nog even blijven staan zonder dat ze uitdrogen of al gaan wortelen.

Wil jij ook een tuiny forest winnen? Je kan nog meedoen t/m 15 oktober. Kijk hier hoe: https://welkombijkant.nl/bewoners/nieuws/wie-wil-er-een-klein-bos-cadeau-tuiny-forest