Waar naar toe op 25 juni? Dit zijn de open tuinen!

13 jun 2023

Op 25 juni organiseert KANT de open Boom-in-Tuinen route in de gemeente Vught. Er zijn ongeveer 15 verschillende tuinen te bezichtigen.  Onder de agenda op onze home pagina en verderop in dit bericht vindt je de adressen, de tijden en meer informatie per tuin.

Veel (bomen) te zien in de diverse tuinen.

De tuinen liggen verspreid over de gemeente. De ene tuin is klein, de andere is groot. Dit hele jaar vraagt KANT speciaal aandacht voor de positieve bijdrage van bomen in onze omgeving. Dat is ook in deze Boom-in-tuinen route op verschillende manieren te zien. Bomen zorgen voor verkoeling, meer biodiversiteit, houden water vast, slaan CO2 op, leveren bloemen en fruit en laten ons genieten. In veel tuinen zijn ook dingen te zien hoe de tuin is aangepast aan het veranderend klimaat. Sommige tuinen zijn al jaren geleden aangelegd anderen zijn nog in opbouw. In Helvoirt is recent een Tuiny Forest aangelegd. Dit is zes vierkante meter inheems bos met bomen, struiken en kruiden in de achtertuin. Misschien iets voor u? Alle tuinen zorgen voor veel inspiratie en de eigenaren van de tuinen zullen enthousiast vertellen over hun eigen ervaringen.

Dit zijn de open tuinen in 2023

Klik voor meer informatie hier voor de flyer of voor meer info over de tuinen op deze link

Bomen kopen met korting in het najaar!

Dit jaar voert KANT een actie uit waardoor u, in het najaar, met korting een boom of een Tuiny forest kunt kopen om in uw eigen tuin te planten. U kunt alvast inspiratie op komen doen.

Veel praktische informatie die jou kan inspireren om zelf aan de slag te gaan vind je op deze website. Maar burgerinitiatief KANT wil met deze open Boom-in-tuinen route mensen in de praktijk laten zien wat er allemaal mogelijk is om elkaar te inspireren.

Wil je als vrijwilliger actief worden bij KANT dan horen wij ook dat graag via mail welkom@welkombijkant.nl of via 06-40326440.