Bijeenkomst voor veel meer bomen in Vught, op 15 oktober

29 sep 2022

Bomen over Bomen is het initiatief van Podium C waarbij kunstenaars worden ingezet om samen met inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt op zoek te gaan naar bomenkansen in de drie dorpen. Na een aftrap op 20 mei jl. en daaropvolgende instructiebijeenkomsten gingen ruim 50 vrijwilligers (!!!) in alle wijken van Vught, Helvoirt en Cromvoirt minutieus op zoek naar locaties voor meer bomen, struiken of hagen. En niet zonder succes!
Op zaterdag 15 oktober – van 11.00 tot 13.00 uur – vindt er in De Elzenburg (Lidwinastraat 12c in Vught) een tussenevaluatie plaats van het Bomen over Bomen project.

John en Tiny Vermeer 
presenteren het resultaat van de nieuwe bomenkansenkaart.
Kristel van Lieshout van Plaza Cultura vertelt over het basisschool programma Struikje, Boompje, Beestje.
Franke van der Laan, ecoloog en initiatiefnemer van Meergroen en de landelijke organisatie MeerBomenNu spreekt over ‘hoe nu verder?’ en neemt daarbij geen blad voor de mond…
Bart van Dongen besluit de bijeenkomst met het requiem voor de bladblazer. Zijn bladblazersformatie is samengesteld uit musici van fanfares en harmonieën uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt. En uit bladblazers en harken.

Meer bomen planten staat of valt met het realiseren van draagvlak. We kijken dan ook uit naar jouw komst naar deze zo belangrijke tussenstap! De toegang is gratis, de koffie en thee ook. Je aanmelding ontvangen wij graag uiterlijk 11 oktober. Je kunt een mail sturen naar fridarouppe@gmail.com met in de onderwerp regel de melding: Ja ik kom!