Zondag 25 juni: bomen in tuinen kijken in Vught, Helvoirt en Cromvoirt

20 jun 2023

Op 25 juni organiseert KANT een Boom-in-Tuinen route in de gemeente Vught. Er zijn 14 verschillende tuinen te bezichtigen. Op deze pagina en via de QR-code vind je informatie over de adressen, de tijden en meer informatie per tuin. Verspreid over de gemeente zijn er tuinen te bezoeken. De ene tuin is klein, de andere is groot. Dit jaar is er extra aandacht voor bomen in onze tuinen en in veel tuinen is te zien hoe de tuin is aangepast aan het veranderend klimaat.

Een tuiny Forest in Helvoirt

Weet u wat dat is?  In Helvoirt is recent een Tuiny Forest aangelegd. Dit is zes vierkante meter inheems bos met bomen, struiken en kruiden in de achtertuin. Het is dus een mini bos met veel biodiversiteit dat ook in een kleine tuin past. Misschien iets voor u?

Het muzikaal optreden gaat helaas niet door

In de van Voorst tot Voorststraat zou het Duketown Ladies 2 koor optreden. Door onvoorziene omstandigheden kan dit optreden helaas niet doorgaan.

Inspiratie voor afkoppelen en pluktuinen

Alle tuinen zorgen voor veel inspiratie en de eigenaren van de tuinen zullen enthousiast vertellen over hun eigen ervaringen.
In de Taxandrialaan zijn niet alleen veel fruitbomen te zien maar ook  hoe men regenwater beter kan benutten. Vaak is hiervoor subsidie vanuit de gemeente beschikbaar.
En ken je al de pluktuin ‘t Neteltje in de Vughtse Hoeve die is opgezet door een aantal enthousiaste buurtbewoners?

Bomen kopen met korting in het najaar!

Dit najaar voert KANT een actie uit waardoor je in het najaar, met korting een boom of een Tuiny forest kunt kopen om in jouw eigen tuin te planten. Je kunt alvast inspiratie op komen doen.

Veel praktische informatie die u kan inspireren om zelf aan de slag te gaan vind je op de website www.welkombijkant.nl. Maar burgerinitiatief KANT wil met deze open tuinenroute mensen in de praktijk laten zien wat er allemaal mogelijk is om elkaar te inspireren. Wil je als vrijwilliger actief worden bij KANT dan horen wij dat graag via mail welkom@welkombijkant.nl of via 06-40326440.