Wil jij helpen met het uitdelen van de Groene Doos?

30 jun 2022

De eerste partij van 45 Groene Dozen is in 2021 uitgedeeld en een tweede (verbeterde) versie komt eraan! Waterschap de Dommel heeft besloten om vanaf 6 juli een vervolgproef met de Groene Doos 2.0 uit te laten voeren, nu met 100 stuks. Daarbij kiest ze opnieuw voor Vught en KANT om de dozen uit te delen. Lijkt het je wat om te helpen? Meld je dan aan via vermeerduurzamediensten@gmail.com.

Net als in de eerste proef delen we de doos uit aan mensen die in een nieuw huis gaan wonen (huurders, eigenaars). Daarvoor bouwen we een netwerk op in de drie dorpen van de gemeente: mensen die enkele straten in de gaten houden en die het leuk vinden om de nieuwe buurtgenoten een Groene Doos aan te bieden en kort iets te vertellen over het wat en hoe.

Bekijk hier het filmpje van 2021 met reacties op de eerste Groene Doos

Een verandering ten opzichte van de eerste versie van de doos is dat de nieuwe Groene Doos gaat “communiceren” zodra de ontvanger de unieke QR-code scant. De doos vraagt dan om jouw naam en e-mailadres bekend te maken en geeft zo de makers van de doos toestemming om contact op te nemen over de vraag wat iemand van de (inhoud) van de doos vindt. Als ‘beloning’ kan de ontvanger direct meedoen aan een digitale loterij met ‘Het Rad van Voortuin’ en zo kun je een prijsje winnen dat iets goeds doen voor een groenere, waterrijke tuin.

Wil jij in je eigen wijk helpen bij het uitdelen van deze leuke nieuwe Groene Doos?
Mail dan met coördinator Tiny Vermeer via vermeerduurzamediensten@gmail.com en je hoort hoe dat precies in zijn werk gaat. Meer informatie kun je vinden op de website van de Groene Doos