De uil zat in de olmen en…

5 sep 2023

Welke vogels zitten er bij u in de tuin?

Het jaarthema van KANT is dat alle inwoners in de gemeente Vught in 2023 meer bomen in particuliere voor- en achtertuinen gaan planten. Het hele jaar door is er daarom aandacht voor het nut en de noodzaak van bomen.
Wil je graag vogels in jouw tuin? Jij kunt ze helpen door het planten van bomen en struiken.

Veel vogels zoals merels, zanglijster, huismussen, boomklevers en mezen  zoeken een veilige plaats om te zitten en rond te kijken en doen dat graag in bomen en grote heesters. Ze zijn altijd op zoek naar voedsel en een aantal bomen en struiken voorzien daarin. Sommigen dragen bessen die de vogels kunnen eten en andere trekken insecten aan die graag door tuinvogels worden gegeten. Met een paar goedgekozen bomen en struiken, zoals lijsterbes, krentenboompje of meidoorn, kun je zeker vogels in jouw tuin verwachten. Het biedt ze beschutting, nestmogelijkheden en voeding.

Najaar actie: Bomen met een aantrekkelijke korting
Stichting KANT helpt je een handje. Wij bieden jou in het najaar een assortiment van ruim 30 bomen aan voor jouw tuin met een mooie korting. Ook bomen die heel goed zijn om vogels aan te trekken. Op de actiepagina van onze website vind je meer informatie over deze bomen. Door mee te doen aan deze actie help je om de CO2 uit de lucht vast te leggen in bomen. Bovendien zijn bomen goed voor de biodiversiteit en het is zeer verkoelend in de hete zomers.

Zelf nu ook in actie komen?
Op welkombijkant.nl en op onze facebookpagina vind je meer info wat jij zelf nu ook al kunt doen. Wil je actief meedenken en werken? Graag, we kunnen jouw hulp goed gebruiken. Ook voor tijdelijke acties ben je welkom. We zoeken in de periode van 17 november t/m 16 december vrijwilligers die ons helpen met het uitdelen van de bomen op vrijdag en/of zaterdag bij groencentrum Bas v.d. Bruggen in Vught. Heb jij daar een dagdeel of dag voor over?
Je kunt ons bereiken via e-mail welkom@welkombijkant.nl of bellen (06-40326440).