Eerste regenwaterproject met woningcorporatie gaat van start!

2 mrt 2022

Woonstichting Charlotte van Beuningen en KANT hebben de handen in elkaar geslagen. Bij het onderhoud- en verduurzamingsproject om de wijk rondom de Hoog-Laagstraat (67 woningen) milieuvriendelijker te maken, is ook aandacht voor water.

KANT geeft advies en woonstichting Charlotte van Beuningen draagt financieel bij. Zij zorgt voor een gratis aansluiting van de regenton of AKU (afkoppelunit) en betaalt ook de hulpstukken die daar bij nodig zijn. Een deskundige, handige vakman, hij heet Albert,  komt alles gratis bevestigen en kijkt meteen of de  tuin geschikt is.
Deelnemers hoeven alleen een regenton te bestellen of te kopen, maar er is ook een gratis optie om af te koppelen: zonder regenton. Allebei de opties (met en zonder regenton) zijn in de vorm van afkoppeling Light. 90 procent van het water komt terecht in de tuin.

In maart organiseert Charlotte van Beuningen een informatieochtend bij een modelwoning. De betreffende bewoners zijn hiervoor uitgenodigd. Zij kunnen dan horen en zien wat de bedoeling is en zich aanmelden.