Eerste vragen van inwoners komen binnen

8 mei 2020

Sinds 29 april publiceren we actief via het Klaverblad en onze sociale media (Klaverblad en Twitter). We stellen ons open voor vragen en al snel kwamen er twee vragen binnen via ons email-adres. Het begin is gemaakt!!

TDe eerste vraag betrof iemand uit Vught die zijn volkstuin beschikbaar stelt aan mensen die zich in Corona-tijd eenzaam voelen. Een mooi initiatief. Op zijn vraag of wij financiële middelen beschikbaar kunnen stellen voor een kas in de tuin en zonnepanelen moeten we negatief antwoorden, maar we hebben wel richting gegeven hoe hij op andere plaatsen voortgang kan boeken.

De tweede vraag had betrekking op subsidie voor regentonnen. Een specifieke regentonactie is er in Vught en Cromvoirt (nog) niet geweest. In Helvoirt is, in samenspraak met gemeente Haaren, wel een regentonnenactie geweest. We hebben doorverwezen naar de pagina “Beleid en subsidie” op onze website en gewezen op de subsidieregeling voor verkeerd aangesloten regenpijpen. Tevens hebben we gewezen op de verdubbelaar die Waterschap de Dommel inzet.