Bomen en CO2: wat dragen bomen bij aan een beter klimaat?

18 jul 2023

Het jaarthema van KANT is om in 2023 meer bomen in particuliere tuinen te planten. Het hele jaar door vraagt KANT daarom aandacht voor nut en noodzaak van bomen.

We merken het allemaal: de zomers en winters worden steeds warmer. Dachten we enkele jaren geleden nog dat het misschien wel zou meevallen. Nu is iedereen ervan overtuigd dat het klimaat echt verandert en dat is zeker niet positief. De aanwezigheid van meer bomen kan de snelheid van temperatuurstijging verminderen.

Autorijden, de verwarming aanzetten of eten koken: bijna al onze activiteiten zorgen voor de uitstoot van CO2. Te veel CO2 in de lucht zorgt ervoor dat de aarde sneller opwarmt, met klimaatverandering als gevolg. Daarom is het belangrijk dat we onze CO2-uitstoot drastisch omlaag brengen. Minder vliegen, minder autorijden, minder vlees eten en minder nieuwe spullen kopen: het helpt allemaal om onze CO2-uitstoot te reduceren.

Het nut van bomen

Alle CO2-uitstoot kun je (nog) niet vermijden. Bomen slaan CO2 op en kunnen bijdragen aan minder CO2 in de lucht en dus een minder snelle verandering van het klimaat. Willen we de klimaatverandering temperen dan moeten we allereerst onze CO2 uitstoot drastisch verminderen en daarnaast veel, heel veel bomen planten: in onze tuinen, in Vught, in Nederland, Europa en over de hele wereld. Doet u ook mee?

Vanaf september biedt KANT een assortiment bomen aan voor uw tuin met een flinke korting. Door mee te doen aan de actie help je mee om de CO2 uit de lucht vast te leggen in bomen. Bovendien zijn bomen goed voor de biodiversiteit en het is verkoelend in de hete zomers.

Op welkombijkant.nl en op onze facebookpagina vind je meer info wat je zelf nu ook al kan doen. Wil je actief meedenken? Graag, we kunnen jouw hulp gebruiken. Je kunt ons bereiken via de website of bellen (06-40326440)

Bomen zijn onze vrienden, en de longen van onze aarde. Laten wij ook de vrienden van onze bomen zijn!