Een fruitboom in uw tuin! Is dat iets voor u?

20 jul 2023

Het jaarthema van KANT is dat inwoners in de gemeente Vught in 2023 meer bomen in particuliere voor- en achtertuinen gaan planten. Het hele jaar door is er daarom aandacht voor nut en noodzaak van bomen. Heb je ook al eens aan de vele verschillende fruitbomen gedacht?

Fruitbomen in alle maten en soorten

Een fruitboom is toch veel te groot voor mijn tuin? Niks is minder waar, meestal kan dit heel goed. In een kleine tuin kun je ook een leiboom planten. Deze staat op een lage stam, zodat het fruit op plukhoogte groeit. Een laagstamboom kan ook. Heb je een grotere tuin? Dan kan je kiezen voor een of meer hoogstambomen. Er zijn zelfs mogelijkheden om een heg te planten met fruit. Fruitbomen zijn er in alle maten en soorten. Ze zijn niet alleen heel mooi, maar je profiteert ook van veel appels of peren of een andere fruitsoort. Fruitbomen hebben veel zon nodig, zo kan het fruit beter rijpen. Zet de fruitboom dan ook op een warme zonnige plek.

Najaaractie: Bomen met aantrekkelijke korting

Ben je al bezig met de voorbereiding van het kopen van een boom dan komt de voordeelactie jou goed uit. Want in september biedt KANT een assortiment fruit- en andere bomen aan voor jouw tuin met een flinke korting. Door mee te doen aan deze actie help je mee om de CO2 uit de lucht vast te leggen in bomen. Bovendien zijn bomen goed voor de biodiversiteit en het is zeer verkoelend in de hete zomers. Verschillende gemeentes zijn daarom al bezig met een hitteprotocol.

Zelf nu al in actie komen?
Op welkombijkant.nl en op onze facebookpagina vind je meer info wat je zelf nu ook al kan doen. Wil je actief meedenken? Graag, we kunnen jouw hulp goed  gebruiken. Ook voor tijdelijke acties ben je welkom. Je kunt ons bereiken via welkom@welkombijkant.nl of bellen (06-40326440).

Bomen zijn onze vrienden, en de longen van onze aarde. Laten wij ook de vrienden van onze bomen zijn! En jouw woning en omgeving wordt er interessanter door. Woon je niet liever in een groene omgeving?