Geboorteboom voor Aevy de Koning, aangeboden door KANT

30 mrt 2021

Speciaal voor de eerstgeboren Helvoirtse van dit jaar heeft KANT samen met burgemeester van de Mortel en ouders en grootouders van Aevy een Koningslinde geplant aan de van de Meerstraat in Helvoirt.

Aevy de Koning werd geboren op 2 januari en is daarmee de eerste Helvoirtse baby die in de nieuwe gemeente Vught is geboren.

Wat een mooie zonnige middag was het voor een feestelijke gebeurtenis. Ook de champagne en roze lekkernijen brachten de juiste sfeer met zich mee. Burgemeester Van de Mortel, de trotse ouders, broer Mace (die geen zin had) en grootouders schepten allemaal wat aarde bij de net geplante boom.
“Een Koningslinde, toepasselijker kan het niet bij familie de Koning die nu met een zoon en dochter ook een koningspaar heeft.” Aldus de burgemeester. Volgens de ouders is de Koningslinde extra mooi omdat de as van opa de Koning onder een koningslinde ligt begraven: op de moestuin waar hij altijd werkte.

Het is en blijft een mooi ritueel om bij zowel vrolijke als minder vrolijke levensgebeurtenissen een boom te planten. Een mooie levende herinnering waar je zelf ook naar toe kunt gaan. Burgemeester van de Mortel zei na het aanplanten van de Koningslinde “hoe mooi zou het zijn als Aevy als 20-jarige met vrienden hier bij haar boom zal staan? Daar mag ze best trots op zijn”.

De ouders kregen een oorkonde van KANT en een vogelhuisje met de naam van Aevy en het logo van KANT, erop gemaakt door Elle Arntz, van de inititatiefgroep KANT.

Aevy heeft weinig gemerkt van de feestelijkheden om haar heen, ze heeft al die tijd rustig bij vader of moeder liggen slapen in een draagzak.

Burgemeester van de Mortel zei na afloop, dat de gemeente Vught het ritueel wil voortzetten en samen met KANT elk jaar een boom wil planten voor de eerstgeborene in Vught, Cromvoirt of Helvoirt.

Met deze toezegging zijn wij als KANT natuurlijk heel blij.

Aevy kan vanuit haar huis de groei van de Koningslinde in de gaten houden. Wij hopen dat ze later, wanneer ze er het besef van heeft, onze inspanningen van nu kan waarderen.