Helvoirtse voedselbos Loonse Bos zoekt bomenplanters

28 nov 2021

Heb jij zin om eens lekker, buiten je eigen tuin of die van de buren, de handen uit de mouwen te steken deze winter? Heb je al eens gehoord van voedselbossen en wil je zelf ook eens aan de slag? Plant dan een paar bomen in een voedselbos!
Of ben je gewoon nieuwsgierig wat er allemaal op de hoek van de Loonse Baan met de Nieuwkuijkseweg in Helvoirt gebeurt?
Daar ontstaat het Loonse Bos! En het bos kan nog wel wat hulp gebruiken, want deze winter worden er weer een heleboel nieuwe bomen geplant.

In het Loonse Bos wordt drie hectare voormalig aspergeveld getransformeerd tot voedselbos: een door mensen aangelegd bos met heel veel eetbare soorten. Denk aan appels, peren en noten maar ook aparte soorten zoals olijfwilg, kakifruit en honingbes. Lekker, gezond en vooral ook goed voor de biodiversiteit en het klimaat! Op de plantdagen worden er honderden nieuwe bomen en struiken geplant in het voedselbos.

Voor koffie, thee en een lekkere lunch wordt uiteraard gezorgd. Het wordt een gezellige dag in de Helvoirtse buitenlucht!

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om te helpen op één of meerdere plantdagen: 4 & 5 december, 18 & 19 december, 15 & 16 januari en 29 & 30 januari, aan de Loonse baan in Helvoirt.

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je je graag aanmelden? Dat kan via info@groendoener.nl. Vertel even kort iets over jezelf bij je aanmelding, en of je ervaring hebt met bomen planten. Tot snel in het Loonse Bos!