Het Sneeuwballen effect, meer groen in uw tuin! Actiedag 24 oktober

19 okt 2020

Burgerinitiatief KANT komt met een nieuwe actie om uw tuin nog meer groen te maken. Op zaterdag 24 oktober tussen 10 uur en 13 uur kunt u gratis een Sneeuwbal ophalen. Dit is een struik die ongeveer 2 meter hoog wordt en in het voorjaar bloeit. Dus haal tegels uit uw tuin en plant de sneeuwbal erin!

KANT hoopt met deze sneeuwballen een sneeuwballeneffect teweeg te brengen dat zorgt voor een klimaatbestendige en groenere omgeving. Dus minder steen, en meer groen in de tuin!

KANT

Burgerinitiatief KANT wil dorpsgenoten uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt stimuleren om in de tuin actief aan de slag te gaan tegen klimaatverandering en de gevolgen ervan op te vangen.

In samenwerking met Stichting Urgenda / Meerbomen.nu en de 4*1.000 bomen actie van DEH Energie kunnen we de planten gratis aanbieden. Een vrijwillige bijdrage wordt zeker op prijs gesteld.

De Sneeuwbal

De wollige Sneeuwbal (Viburnum Lantana) is een sierlijke heester van ongeveer 2 meter hoog, die in het voorjaar uitbundige witte bloemen geeft. Ze ruiken naar vanille en zijn in trek bij vlinders en insecten. Na de bloei krijgt de struik rode, later zwarte bessen, die vogels heerlijk vinden. In het najaar kunt u van een mooie herfstkleur genieten. Een beschrijving van de sneeuwbal en hoe u die kunt planten en verzorgen kunt u meenemen bij het ophalen van de plant.

Waar kunt u de sneeuwballen ophalen?

We hebben 300 gratis planten om uit te delen. Er zijn 4 afhaalpunten:

  • Taxandrialaan 10, 5262 RJ in Vught;
  • Koestraat 10, 5261 CM in Vught;
  • Achterstraat 6, 5266 AR in Cromvoirt;
  • Hoge Raam 5, 5076 PH in Haaren.

Van 10 uur tot 13 uur op zaterdag 24 oktober kunt u op een van deze adressen terecht om maximaal 3 struiken gratis op te halen. In verband met Corona verzoeken wij u bij het ophalen de 1,5 meter afstand goed in acht te houden en niet allemaal om 10 uur te komen. De planten zitten in een pot en zijn nu ongeveer 1 meter hoog.

Let op,  de plastic zwarte pot van de plant mag niet in de plastic afvalzak, breng ze terug naar waar u de plant hebt opgehaald, wij zorgen ervoor dat ze opnieuw gebruikt worden.

Meer weten of meedoen?

U kunt voor meer informatie altijd terecht op onze website welkombijkant.nl. U kunt zich hier ook aanmelden voor een maandelijkse nieuwsbrief. KANT is ook actief op social media, zoals Twitter, Facebook en Instagram via @welkombijkant.
Wilt u meehelpen de community te vergroten en activiteiten te organiseren dan bent u ook van harte welkom om u daarvoor aan te melden bij KANT.