Hoe scoor je jouw tuin – beetje hulp

12 mei 2020

De tuinscore is een waardevolle interactieve tool op de website. In dit bericht vind je instructies voor het invullen van jouw score.

Startend vanaf de homepage kun je op de horizontale balk gaan naar “Jouw tuinscore”. Op de pagina die zich dan opent vul je jouw adres in (postcode en huisnummer). Nu opent zich op de site een setje van zo’n 28 vragen onder het kopje “Welke maatregelen heb je toegepast?”. Je vinkt het antwoord aan als het op jouw situatie van toepassing is. Bij ieder antwoord zie je op de schuifbalk jouw tuinscore veranderen van G richting A. Ook zie je het percentage wijzigen bij de drie subscores:

– Regenbestendig

– Minder hitte

– Meer biodiversiteit

Wanneer alle vragen beantwoord zijn kun je verder naar beneden gaan. Onder het kopje “Inspireer anderen met jouw tuin en zet ‘m op de kaart” kun je jouw naam invullen, je kunt er een prachtige foto van je tuin uploaden en toestemming geven dat je gegevens op deze kaart bewaard mogen blijven. Daarna kun je de gegevens opslaan. Jouw score komt dan op de geografische kaart te staan met jouw naam erbij. Handig is dus om, als voorbereiding, een foto uit te selecteren en te bedenken onder welke naam je zichtbaar wilt zijn. Maar je kunt ook altijd de foto op een later moment toevoegen. Ook kun je je score aanpassen als je nieuwe maatregelen hebt genomen om je tuin nog water- en natuurvriendelijk in te richten.

Als je bij het invullen van de score moeilijkheden ondervindt of het lukt niet op jouw score zichtbaar te maken op de geografische kaart op de website kun je ons een email sturen naar welkom@welkombijkant.nl Wij nemen dan contact op met de beheerder van de website om een oplossing te zoeken.