Hoeveel tegels kun jij nog wippen?

29 aug 2022

Komende weken vragen we extra aandacht voor tegelwippen. Ook jij kunt meedoen met tegelwippen in Vught, Helvoirt en Cromvoirt: Maak kans op een Groene Prijs!!

Heb je al tegels gewipt en vervangen door groen? Of ga je dat nu doen? Geef dit dan door op de landelijke website van het NK Tegelwippen. Meedoen is eenvoudig: Je geeft jouw naam en e-mail adres op, vermeldt Vught als gemeente en je vult het aantal gewipte tegels in. Fotootje erbij en klaar is de aanmelding!
De teller voor Vught staat nu op 188 (= 17 m2). Een magere score tot nu toe, maar dat kan snel veranderen. Want dit laten we niet ‘over onze KANT’ gaan! Toch?

Het klimaat verandert snel. We krijgen steeds vaker te maken met extreme regenbuien. We moeten ons ook voorbereiden op lange periodes van hitte en droogte. Meer groen helpt hierbij. Groen en bomen verkoelen op hete dagen en laten water door waar tegels juist de warmte vasthoudt. Groen in je tuin ziet er goed uit en is goed voor biodiversiteit. Dus: tegel eruit, en plantjes erin.

Wanneer je ook een foto stuurt van de gewipte tegels naar ons e-mail adres dan maak je kans op een groene prijs. Het NK-Tegelwippen loopt tot 31 oktober. In november wordt de prijs uitgereikt.

Op onze website vind je onder maatregelen wat je zelf kunt doen om natuurlijke verkoeling en meer groen in jouw tuin te krijgen en hoe je de plekken waar je de tegels hebt gewipt kunt inrichten.