In elke tuin een boom! Uw boom bestellen is mogelijk vanaf 1 oktober. Doet u ook mee?

30 sep 2023

In september is burgerinitiatief KANT de bomenactie gestart in Vught, Helvoirt en Cromvoirt met als thema: “In elke tuin een boom” Doel van de actie is om 2000 bomen extra te laten planten. Inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt krijgen € 12.50 euro korting op de aanschaf van een boom. Alleen inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt mogen gebruik maken van deze actie. Vanaf 1 oktober kunt u uw uitgezochte boom bestellen. Dat is mogelijk tot 5 november en geldt zolang de voorraad strekt. Dus wees er op tijd bij!

Waarom meer bomen?

Bomen verdienen een plek in de tuin, omdat ze zuurstof geven, CO2 opslaan, voor schaduw en verkoeling zorgen, onderdak bieden aan insecten en vogels en de bodem levend houden. Zo houden we de klimaatverandering met zijn allen tegen. De bomenactie is een samenwerking tussen gemeente Vught, groencentrum Bas van der Bruggen en KANT.

Hoe werkt het?

Ga naar de actiepagina. U vindt daar een bomenlijst. De prijzen staan inclusief de korting op deze lijst en variëren van € 12,50 tot meer dan € 200. U heeft al een mooi fruitboompje voor 12,50 euro. Er is volop keuze in grootte, sier of fruit. De bomenlijst geeft ook veel andere informatie.  Er is voor ieder wat wils.
Heeft u uw keuze gemaakt? U bestelt en betaalt de boom via de website van het groencentrum Bas van der Bruggen en geeft aan wanneer u uw boom wilt ophalen in november of december bij hetzelfde groencentrum in Vught. U krijgt daar ook advies over hoe u de boom het best kunt planten en verzorgen. Ook kunt u er een verzorgingspakket met compost en een boompaal kopen, met opnieuw een leuke korting.

 

Zelf nu ook in actie komen?
Op onze site en op onze facebookpagina vindt u meer info wat u zelf nu ook al kan doen. Wilt u actief meedenken en werken? Graag, we kunnen uw hulp goed gebruiken. Vooral in de periode van 17 november t/m 16 december op vrijdag en zaterdag als de bomen worden uitgedeeld. Ook voor tijdelijke acties, zoals met deze bomenactie kunnen we uw hulp goed gebruiken. U bent welkom. U kunt ons bereiken via welkom@welkombijkant.nl of bellen (06-40326440).