KANT bereikt mijlpaal van ruim 1000 ‘gescoorde tuinen’

29 aug 2021

Om precies te zijn hebben 1089 mensen hun ‘tuinscore’ uitgerekend op onze website welkombijkant.nl.
En daar zijn we bij KANT enorm blij mee. Op de homepage staat de vragenlijst waarmee je tot je score komt (A tot en met G). Al doende krijg je meteen al een indruk hoe ‘klimaatbestendig’ je tuin al is en hoe je dat zou kunnen verbeteren. Tot slot kun je jouw score ‘op de kaart zetten’, zodat we gezamenlijk in beeld brengen hoe klimaatbestendig de Vughtse tuinen zijn.

Op het plaatje zijn de locaties te zien van zo’n 10% gescoorde tuinen. Dit zijn er nu 142 en ze zijn vooral groen van kleur. Waarom heeft niet iedereen zijn of haar score zichtbaar gemaakt?
We weten het niet, maar het kan geen toeval zijn. Misschien is het zo dat mensen die geel, oranje of rood scoren dat vervelend vinden en dat liever niet op de kaart zichtbaar maken? Of zijn mensen bang voor hun privacy? We zijn heel erg benieuwd! Wil je ons jouw reden laten weten? Dat kan via welkom@welkombijkant.nl

Ben jij één van die 947 (1089 – 142) mensen die wél al een tuinscore heeft berekend maar die niet zichtbaar heeft gemaakt op de kaart? Dan hopen we van harte dat je dat alsnog wilt gaan doen.
Want als het kaartje meer oranje-rood gaat kleuren is dat alleen maar goed! Dan weten de (nu nog) ‘onzichtbaren’ dat ze niet de enigen zijn met een uitdaging. KANT krijgt daarmee ook in beeld waar in Vught er nog werk aan de winkel is en kan daarvoor gericht acties gaan opzetten.

Het leuke is dat er super veel mogelijk is om je tuin aan te passen en dat dat vaak niet veel hoeft te kosten. De website staat vol met maatregelen en tips.
Durf jij het aan om jezelf met je tuinscore ‘op de kaart te zetten’? Of je score nog eens uit te rekenen als je bijvoorbeeld een regenton met overloop hebt geïnstalleerd?
We zijn erg benieuwd en zien graag meer ‘druppeltjes’ op de kaart verschijnen, van welke kleur dan ook. Als er meer mensen hun tuinscore zichtbaar maken dan kunnen mensen uit de dorpen zien bij wie ze in de buurt vragen kunnen stellen of informatie kunnen krijgen over een tuin die als voorbeeld mag dienen.
Dank je wel alvast!