KANT wordt gevraagd bij buurtactiviteiten

28 sep 2021

Buurtbewoners weten KANT steeds vaker te vinden bij activiteiten die zij organiseren. Op 9 oktober sluiten we aan bij de Plantjesmarkt op Zonneheuvel. Tijdens Burendag op 25 september waren we bij de bewoners rondom de Lidwinastraat – Baarzenstraat. De samenwerking met vrijwillige wijkondersteuners van Welzijn Vught groeit.

Wij vertellen bij dit soort bijeenkomsten graag ons verhaal over het vergroenen van tuinen, balkons en daken. Het initiatief in de wijk Zonneheuvel verdient ook in andere buurten navolging. Bewoners hebben initiatief genomen voor een ontmoetingsmarkt waar de wijkbewoners een pot met planten voor de tuin kunnen afhalen. Mogelijk wordt er ook nog gelegenheid geboden om plantjes te ruilen. Dat past prachtig bi de oktobermaand, waarin geplant kan worden om in het voorjaar weer te genieten van biodiversiteit groen. Zo  stimuleren de bewoners elkaar om hun wijk te vergroenen. Wat een mooie beweging is dat!

Een soortgelijke boodschap lag ten grondslag aan het initiatief op het Lidwinaveldje nabij de Baarzenstraat. Het was daar een gezellige bijeenkomst van zo’n 30-40 mensen uit de wijk, die samen, jong en oud, de handen uit de mouwen staken om een perk in te planten. Er was koffie en koek, alles goed geregeld. Het planten is goed voor de biodiversiteit en saamhorigheid in de wijk. Wethouder Toine v.d. Ven heeft de eerste plant in de grond gezet en namens KANT hebben wij uitleg gegeven over de Groene Doos. De twee aanwezige leden van de KANT initiatiefgroep hebben ook enkele plantjes gezet in het mooie perk dat daar is aangelegd. We konden er prima het schepje uit de Groene Doos voor inzetten.