KANT wordt gezien…. nu ook als goed doel

30 aug 2021

Twee enthousiaste vrouwen onder de naam New Life @ Chit organiseren op 30 oktober de New Life Dag. Op deze dag krijgt kleding een tweede kans. Twee van de 17 duurzame doelstellingen, die door de Verenigde Naties zijn geformuleerd staan dan centraal.

Voor KANT krijgt deze actie een bijzonder tintje. De initiatiefneemsters, Monique en Naomi schenken de opbrengst aan Stichting KANT. Dat vinden wij heel bijzonder. We voelen ons dankbaar dat we door hen gezien worden als partner voor deze actie.

Vanaf 4 september kan kleding worden ingeleverd aan de Bremlaan 12 in Vught.
Op hetzelfde adres wordt op zaterdag 30 oktober vanaf 13.30 uur kleding verkocht onder het genot van een kleine versnapering. De flyer kun je hier downloaden en bekijken.

Het mes snijdt daarmee al aan twee KANTen (hergebruik van kleding en een bijdrage aan bewustzijn van klimaatverandering).
Wij willen het mes nog een derde KANT meegeven: samen met organisaties die zich inzetten tegen armoede in onze dorpen willen we mensen met een kleine of platte beurs een kans geven. Voor hen is het lastig om de tuin te vergroenen of aan te passen aan veranderend klimaat. Vaak ontbreekt het geld en/of de tijd om aandacht te geven aan een groene tuin of groener balkon.

De opbrengst van de actie zal door KANT worden ingezet om tuinen of balkons van mensen met een kleine of platte beurs te helpen vergroenen. Hoe we dit concreet aanpakken gaan we in de komende twee maanden uitpluizen. Als je ons, al initiatiefgroep van KANT daarbij wilt helpen, dan ben je van harte welkom. Stuur een berichtje aan welkom@welkombijkant.nl

Volg de komende weken de (sociale) media met informatie over de inzamelactie.