Lokale notaris OWK steunt KANT

27 aug 2020

Ons burgerinitiatief gaat nu verder door het leven als stichting.

De initiatiefgroep van KANT heeft besloten om een stichting op te richten, zodat het helder is en blijft wie KANT is en wat we willen bereiken. Op donderdag 27 augustus is de Akte van Oprichting getekend bij de notaris: een bijzonder en feestelijk moment. In deze akte zijn de statuten opgenomen, die we openbaar maken op onze website. Door dit te doen is Stichting KANT transparant voor iedereen die met ons burgerinitiatief samenwerkt aan het klimaatbestendig maken van de gemeente Vught.

Nu is het oprichten van een stichting niet gratis. Het lokale notariskantoor OWK heeft naar KANT een mooie geste gedaan door een korting te geven op het hele pakket van oprichtingsbenodigdheden. Daar zijn we hen bijzonder erkentelijk voor. Donderdagmiddag 27 augustus hebben we voor het notarispand de foto gemaakt die bij dit artikel is gevoegd. Naast notaris Oomens zijn daarop de twee bestuurders van KANT te zien die in de oprichtingsakte zijn vermeld, Karin Sprik en Huub Glas.

Stichting KANT wil graag samenwerken met Vughtse ondernemingen. In augustus deden we dit al op een fantastische manier samen met KARWEI met de succesvolle regentonnenactie. De binding met lokale ondernemende mensen vinden we belangrijk om draagvlak te creƫren voor de KANT-eling naar meer natuur- en watervriendelijke tuinen, balkons en daken. Mede daarom zijn we trots dat juist de Vughtse notaris, in de persoon van de heer Oomens, ons voortreffelijk heeft geholpen bij de belangrijke formaliteit om nu als stichting KANT door het leven te kunnen gaan.

Het Vughtse weekblad Klaverblad heeft op 2 september ook aandacht gegeven aan de ondersteuning door notariskantoor OWK met dit artikel.

Voor vragen en suggesties, ook over samenwerking met ondernemers, kunt u een bericht sturen naar welkom@welkombijkant.nl