Meer dan 1000 extra bomen geplant afgelopen maand in de tuinen van Vught, Helvoirt en Cromvoirt.

20 dec 2023

De actie “In elke tuin een boom” van het burgerinitiatief KANT is een groot succes geworden. Meer dan 1000 extra bomen zijn er geplant. Naast de mogelijkheid dat de inwoners een of meerdere bomen met korting konden kopen was er ook een actie om een Tuiny Forest te winnen. Er waren 13 Tuiny Forest winnaars die vol enthousiasme hun bomen en struiken geplant hebben. Op deze pagina zie je al wat mooie resultaten van onze ambassadeurs.

Opvallend waren de positieve reacties van de deelnemers bij het afhalen van de bomen.  Ook hebben mensen via social media positieve feedback gegeven.
Het hele jaar rond hebben we vanuit KANT aandacht gevraagd in vele publicaties voor het nut van bomen. Wij denken dat dit zeker bijgedragen heeft aan de grote respons van de inwoners van gemeente Vught.

De kerngroep van KANT kijkt dan ook zeer positief terug op deze acties. Het was een hele klus om alles goed geregeld te krijgen. Met de hulp van veel vrijwilligers bij het uitgeven van de bomen, de verkeersregelaars die alles in goede banen leidden, de gemeente Vught die de subsidie gaf en de goede samenwerking met Groencentrum Bas v.d. Bruggen heeft het gezorgd voor enthousiasme bij de inwoners voor het planten van bomen maar bovenal voor een groenere gemeente Vught.

Dank aan al deze mensen en ook aan de pers die al onze berichten publiceerden en er aandacht aan gaf.

De kerngroep van burgerinitiatief KANT gaat nog even nagenieten van het resultaat en begin volgend jaar gaan we brainstormen over de mogelijkheden voor een andere actie in 2024.

Wil je meedenken met ons? Graag! Je kunt je melden bij welkom@welkombijkant.nl