Mooie respons op Tuiny Forest prijsvraag van KANT

7 nov 2023

Burgerinitiatief KANT heeft veel respons gekregen op de oproep, aan Vughtenaren met een tuin, om een motivatie te sturen om een Tuiny Forest te winnen. Twaalf mensen hebben gereageerd. De motivaties maken indruk omdat er bijzondere persoonlijke verhalen over het belang van de tuin voor mensen zijn gedeeld. Die hebben ons ook weer gemotiveerd om ons in te zetten voor burgerinitiatief KANT. Het was vrijwel onmogelijk om te kiezen wie er wel of geen prijs krijgt toegekend.

Er is afgelopen weken naar mogelijkheden gezocht om meer dan 6 mensen een Tuiny Forest te kunnen toekennen. Dat is gelukt! Alle 12 inzenders krijgen vanaf 13 november een pakket om in hun tuin 6 m2 inheemse planten en boompjes te kunnen maken. Het kant en klare pakket bestaat uit 5 inheemse bomen, 6 struiken en 14 kruiden.

Het Tuiny Forest is een actie vanuit IVN. Het draagt ertoe bij dat tuinen worden vergroend, water wordt vastgehouden in de bodem en dat de biodiversiteit toeneemt.
De prijsvraag draagt daarmee ook bij aan het doel van de actie “In elke tuin een boom”.

Die actie is overigens beëindigd. Hopelijk heb je op tijd jouw boom kunnen bestellen?
Er zijn ongeveer 950 bomen besteld. Dat is precies overeenkomstig het budget dat de Gemeente Vught voor deze actie beschikbaar heeft gesteld.
Felicitaties aan de mensen uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt die dit samen mogelijk hebben gemaakt!

Vanaf 17 november kunnen 5 weken lang de bestelde bomen op vrijdag en zaterdag worden opgehaald bij groencentrum v.d. Bruggen in Vught. Bij de bestelling heb je al aangegeven welke ophaaldag u heeft gekozen.
Nu de bomenactie zo’n goede respons heeft gehad kunnen we vanuit Stichting KANT nog wat hulp van jou gebruiken. Wil je een dagdeel of meerdere momenten helpen met het overdragen van de bomen aan jouw dorpsgenoten? Wij hebben op de ophaaldagen een ploegje van 4-7 mensen nodig. Het gaat om licht administratieve taken en om wat sjouwwerk. Help je mee? Geef het dan door via welkom@welkombijkant.nl of telefonisch via 06 40326440.