Nog hogere korting bij actie “In elke tuin een boom”

18 okt 2023

Vanaf nu mag iedereen uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt een boom bestellen met dubbele korting!
Dit betekent in de praktijk:
– Je krijgt € 25 korting op een boom (waarde van 2 kortingsbonnen)
– Zeven bomen uit onze lijst zijn nu gratis te bestellen (5 laagstam fruitbomen, de kleine gele kornoelje en de kleine (gewone) beuk)

Bovendien vervalt de beperking dat per huishouden slechts één boom mag worden besteld. Je mag er nu twee met dubbele korting bestellen: een voor jouw achtertuin en een voor jouw voortuin, of twee in de achtertuin…. Dat maakt natuurlijk niet uit.

De inschrijving loopt door t/m 5 november 2023. Maak er dus snel gebruik van, want op=op!

Waarom de aanpassing van de actie?

We werken, als burgerinitiatief KANT, al het hele jaar 2023 aan deze actie. We merken om ons heen dat de bekendheid van de actie goed is.

We mikten in eerste instantie op maar liefst 2.000 huishoudens die met korting een boom zouden bestellen. Vanaf 1 oktober kunnen bomen worden besteld. Na ruim twee weken bestelperiode zien we nu dat er nog niet zoveel mensen in actie komen.

Daarom vergroten we de aantrekkelijkheid van het aanbod. De korting wordt verdubbeld, een zevental bomen wordt gratis en je mag per huishouden twee bomen met deze korting kopen.

Bij de gratis bomen vragen we je een betaling te doen van € 0,01. Dat is om administratieve redenen: door de betaling van 1 cent lopen alle bestellingen in hetzelfde reserveringssysteem. We gaan ervan uit dat deze betaling geen bezwaar zal zijn.

Gewijzigde aanpak, zelfde doel

We werken, samen met gemeente Vught, met een gelimiteerd jaarbudget. Met de aanpassing hopen we alsnog minstens 500 adressen te bereiken. Daarmee komen er 1.000 bomen bij in particuliere tuinen! Dat vinden wij, burgerinitiatief KANT, nog steeds een prachtig resultaat.

We hebben immers in eerste instantie hoog ingezet. We konden, op voorhand, niet inschatten hoe we inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt zouden kunnen prikkelen om een (extra) boom in hun tuin te planten. Er is geleerd van ervaringen in andere gemeenten. En nu ook van de eerste twee bestelweken.

Wij hebben erop ingestoken om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om een boom met korting te kunnen kopen. Nu kiezen we ervoor om aan te sluiten bij het succes van vergelijkbare acties in andere dorpen en steden: Hogere korting en de mogelijkheid van gratis bomen!

Ik heb al besteld

Als jij een van de mensen bent die al een boom heeft besteld in de periode van 1 t/m 17 oktober, dan krijg je van stichting KANT een bedrag van € 12,50 teruggestort op jouw rekening. Zo heb jij dan ook de dubbele korting gekregen.
We voeren dit uit in de loop van oktober 2023.

Vragen?

De vrijwilligers van burgerinitiatief KANT beantwoorden jouw vragen graag. Op zaterdagochtend 21 oktober zijn we vanaf 9.30 tot 11.30 uur bij het Energie+Klimaatloket op het Moleneindplein 25.
We ontmoeten jou daar graag. Zeker als je hulp nodig hebt bij het bestellen of kiezen van een boom.

We zijn op zondag 29 oktober ook aanwezig van 11 tot 16 uur bij Festival Futura in de Speeldoos in Vught.

Je kunt ook een e-mail sturen naar welkom@welkombijkant.nl of bellen via 06-40326440. Of kijken op de actiepagina van de website welkombijkant.nl.