Zondag zijn er 14 tuinen te bezichtigen in Vught en Helvoirt

26 jun 2024

Voor ieder wat wils! Kom jij ook? Neem jouw (klein)kinderen mee. 

Op zondag 30 juni organiseert burgerinitiatief KANT de vijfde Open Tuinenroute in de gemeente Vught. Er zijn dit jaar 14 verschillende tuinen te bezichtigen, verspreid over Vught en Helvoirt. Alle tuinen zijn verschillend. Op de website van KANT vind je onder de agenda een kaart, de adressen, de  tijden en meer informatie over de tuinen in de vorm van een fraaie Infographic.
Je kunt ook direct op deze link klikken om deze informatie te kunnen zien of downloaden.
Actuele informatie wordt bijgehouden op de informatiepagina over de tuinenroute.

Vind je het leuk om te leren van andere tuinbezitters? Dan kun je nu op bezoek bij wel 14 tuinen. De eigenaar zal jou enthousiast vertellen wat hij of zij gedaan heeft voor meer variatie in de tuin. In de tuinen is veel te zien wat aansluit op het thema van KANT dit jaar: “Leve(n) de Bodem”.
Er is volop aandacht voor
– water, afkoppelen en infiltreren in de eigen bodem,
– een goede bodemopbouw,
– bodemdieren,
– voedsel in de tuin,
– biodiversiteit en
– de schoonheid van een tuin.
Bezoekers in vorige jaren waren altijd enthousiast en dat zal ook nu vast zeker weer het geval zijn.

Op twee locaties worden er verschillende bodemproefjes gedaan. Je kunt ter plekke zien hoe je de waterdoorlaatbaarheid van jouw eigen tuinbodem kunt testen. Je kunt ook op zoek gaan naar bodemdiertjes.
Dus ook interessant voor kinderen!
Je kunt op deze locaties ook schriftelijke informatie meenemen.

In het najaar

Ook goed om alvast in uw agenda te noteren: op zaterdag 14 september organiseert KANT een  boeiende lezing over de bodem met als titel “alle kleine beestjes helpen” door Marc Siepman. De lezing wordt afgesloten met gelegenheid tot vragen en een workshop waarin deelnemers met elkaar op zoek gaan naar hun eigen inspiratie over de bodem.

Verder in het najaar zal KANT een cursus verzorgen hoe je een eigen natuurrijke tuin kunt ontwerpen. Nadere informatie hierover volgt nog.

We organiseren de open tuinenroute zodat jij zelf in de praktijk kunt zien wat er allemaal mogelijk is en om elkaar te inspireren. Veel praktische informatie die je kan helpen om zelf aan de slag te gaan vind je op de website onder maatregelen.