KANT zoekt nieuwe tuinen voor open-tuinen-route

14 mei 2024

Op zondag 30 juni is er weer een hernieuwde kans om een aantal mooie, inspirerende en leuke tuinen te bezoeken in Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Want dan organiseert burgerinitiatief KANT alweer de 5e open tuinen route.
We zoeken vooral nog tuinen die niet eerder hebben meegedaan. Maar mensen die dat eerder deden blijven ook van harte welkom.
Dit jaar staat de tuinenroute in het teken van de levende bodem, ons jaarthema van 2024. Er zijn al zo’n 4-5 goede aanmeldingen gedaan, maar er is nog plaats voor meer tuinen.

Een gezonde bodem is de basis voor een goede tuin

Wij zijn vooral op zoek naar tuinbezitters die kunnen laten zien hoe in hun tuin maatregelen zijn genomen om tot een betere en gezondere bodem te komen. Heb je bijvoorbeeld een wadi aangelegd of regenpijpen afgekoppeld? Of misschien was jouw tuin wel heel erg heet en heb je tegels weggehaald en er een groene tuin van gemaakt. En heb je nog meer maatregelen genomen, zodat het water er beter in vast gehouden kan worden. Of misschien heb je jouw klapzand-grond voorzien van regenwormenmest, mulch of eigen compost gebruikt?
Wij zoeken naar mensen die andere inwoners van Vught, Helvoirt of Cromvoirt kunnen vertellen en inspireren wat jij zoal gedaan hebt en wat goed of minder goed ging. De grootte van de tuin is niet belangrijk. Elke tuin waarin een gezonde, levende bodem aandacht krijgt en die kan inspireren is welkom. Ook een tuin waarin je net begonnen bent en waarin je zelf wellicht nog met veel vragen rondloopt.
Ook NOVO3 besteedde zaterdag 11 mei aandacht aan de tuinenroute. Via deze link kun je de uitzending terug luisteren. Ankie en Huub worden geïnterviewd vanaf ongeveer minuut 44.30 in het 2e uur van Blikveld.

Aanmelden

Schroom niet om jouw tuin aan te melden. Ook een tuin in ontwikkeling kan juist inspirerend zijn.
Openstelling van de tuinen is van 10.00 tot 17.00 uur op zondag 30 juni of een deel van de dag daarvan. Als je jouw tuin open wilt stellen graag voor 2 juni aanmelden bij welkom@welkombijkant.nl
We zoeken nog tuineigenaren waarbij we enkele bodemonderzoeken en -proefjes mogen demonstreren.

We zijn altijd op zoek naar personen die actief willen worden bij KANT om steeds meer mensen te betrekken bij een klimaatbestendig Vught. De kerngroep van KANT nodigt jou van harte uit met ons mee te doen. Bekijk onze website eens, Daar staan meerdere tips op, van makkelijke tot moeilijkere maatregelen om jouw tuin klimaatvriendelijker te maken. Je kunt contact met KANT opnemen via welkom@welkombijkant.nl of telefonisch via 06-40326440.