Over NK Tegelwippen 2022

28 nov 2022

Ze hebben er iets moois van gemaakt!!
Daarom een groen cadeautje vanuit KANT voor enkele dorpsgenoten die tegels hebben verwijderd.

Hoe mooi kan het zijn om oude stoeptegels (of straatstenen) eruit te wippen en bomen, struiken of kruiden er voor in de plaats te planten. Er zijn in 2022 meer dan 2,8 miljoen tegels gewipt tijdens het NK-tegelwippen in Nederland.
Ook in Vught waren er enthousiastelingen. Vier personen zijn beloond met een groene prijs vanwege de foto die ze hebben ingestuurd in het kader van de wedstrijd, die we in het najaar hebben uitgeschreven. Daarover hebben we wekenlang gepubliceerd in o.a. het Klaverblad.
Op de foto bij dit nieuwsbericht kun je zien hoe op de plaats van het gewipte steen bij een van de deelneemsters een mooie plek ontstaan is. Eerst was het allemaal bestraat en nu ligt er een groene strook met planten, die vlinders en insecten aantrekken. Door de omwonenden is zelfs een kolibrievlinder op de verbena gespot. Hieronder zie je een foto van zo’n vlinder, maar niet op de verbena!!

In de maand november zijn de prijzen uitgereikt.
Op onze website vind je informatie wat je zelf kunt doen om natuurlijke verkoeling en meer groen in jouw tuin te krijgen. Wie weet doe jij de volgende keer ook mee met de actie NK tegelwippen.

Het was dit jaar allemaal nog een beetje wennen met tegelwippen. In het landelijke klassement voor kleine gemeenten kwam Vught tot de 68e plaats met 312 gemelde tegels. We weten dat het er meer waren, maar niet iedereen heeft de moeite genomen om de tegels aan te melden…
Bij zo’n wedstrijd kijk je altijd toch even naar de buren en… We eindigden nog juist boven Sint-Michielsgestel.
Wij houden je graag op de hoogte over het NK Tegelwippen in 2023.