Prins Bernhard Cultuurfonds steunt 3e groendaken project in Vught

23 dec 2021

De inwoners van 17 huizen in Klein Brabant hebben te horen gekregen dat hun aanvraag is gehonoreerd. Na twee projecten aan de Kampdijklaan is dit een mooi nieuw succes voor inwoners uit onze gemeente. In het voorjaar zal de aanleg van nieuwe groendaken op in totaal zo’n 580 m2 dak starten.

In de wijk Klein Brabant is een stichting van wijkbewoners actief, die de aanvraag heeft gedaan. Vanuit KANT en ook door mensen uit de Kampdijklaan is hulp geboden bij het opstellen van de aanvraag door de actieve wijkbewoners in Klein Brabant. Als fraai Kerstcadeau is de aanvraag gehonoreerd en kunnen de bewoners aan de slag met het verder vergroenen.

Al ruim voor de Coronapandemie waren er initiatieven in de wijk om tot een groendak project te komen. Nu komt het er toch van! Het doorzettingsvermogen is er groot, de creativiteit eveneens, want er zijn vele verschillende wegen gezocht, en de saamhorigheid van de bewoners is te prijzen.

Het Buurt- en Waterfonds financiert tot 60% van de kosten voor aanschaf van een groendak. Veel bewoners zullen straks de handen uit de mouwen steken om samen dit project te realiseren. Samenwerking tussen buren is een belangrijk uitgangspunt voor het Prins Bernard Cultuurfonds.

Vanuit Stichting KANT helpen wij je graag verder als je samen met jouw buren ook een stap in deze richting wilt zetten.