Regentonnenactie nu ook in Vught en Cromvoirt

22 jul 2020

Na een succesvolle actie in buurgemeenten komt er nu in Vught en Cromvoirt ook een actie rondom regentonnen. Burgerinitiatief KANT start de actie per 1 augustus samen met Karwei Vught en met ondersteuning van de Gemeente Vught en Waterschap De Dommel. KANT geeft op maar liefst 100 regentonnen € 20,- korting.

Waarom een regenton?

Een regenton is een eenvoudige manier om jouw tuin aan te passen aan de klimaatveranderingen. Met de extreme piekbuien vang je het water op en in de droge periodes kun je het gebruiken om je tuin te voorzien van water. Wanneer je je regenpijp helemaal afkoppelt en het regenwater (nadat je ton vol is) in je eigen tuin laat lopen is dat nog beter voor de natuur en het rioolsysteem. Je houdt zo het water in je eigen tuin en het zakt daar de grond in, goed voor het grondwater. Daarnaast help je mee om de druk op het riool bij hoosbuien te verminderen, zo komen bijvoorbeeld straten minder blank te staan als het hard regent. KANT wil meer inwoners motiveren om een regenton te gebruiken en het regenwater af te koppelen. Daarom deze actie samen met Karwei Vught en met ondersteuning van de Gemeente Vught en Waterschap De Dommel.

Actie

Wat houdt de actie in? Koop als inwoner van de gemeente Vught vanaf 1 augustus een regenton bij Karwei Vught en krijg daar van KANT bij de kassa meteen € 20,- korting op. Dit is onafhankelijk van de prijs van de regenton. Deze korting is boven op de korting die Karwei Vught zelf al geeft in deze actieperiode. Zo wordt het wel heel makkelijk om voordeling een regenton te kopen. Daarnaast geeft KANT € 5,- korting op de afkoppelsystemen zodat je ook voordelig het regenwater in je tuin kan laten lopen. KANT heeft de middelen om op 100 tonnen en op 100 afkoppelsystemen korting te geven. De korting geldt één keer per huishouden (postcode), zo geven we meer inwoners de kans om van deze actie te profiteren.

Concreet

Wat betekent het concreet? De goedkoopste regenton bij Karwei is een ton van 100 liter voor € 34,95 hier krijg je van Karwei 5% korting op en daarnaast krijg je van KANT € 20,- euro korting. Dat betekent dat je voor zo’n € 13,- al een regenton kan kopen. Maar je kunt ook voor een luxere ton gaan. Hier krijg je van Karwei Vught tot  15% korting bovenop de € 20,- van KANT.  Kijk voor alle kortingen van Karwei Vught in de winkel. In de winkel kun je veel regentonnen bekijken en advies krijgen. Daarnaast kan Karwei Vught alle regentonnen die online op de website van Karwei te koop zijn ook bestellen zodat je gebruik kan maken van de korting in de winkel.

Zelf niet handig?

Bij Karwei in Vught geven ze veel tips over hoe je de regenton kan installeren en wat je daar voor nodig hebt. Ben je zelf niet handig dan heeft KANT, om het makkelijk te maken de samenwerking gezocht met een ZZP’er. Deze installateur heeft ervaring met regentonnen en een standaard aansluiting maakt hij al voor €35,-. Neem contact met hem op om jouw persoonlijke situatie met hem te bespreken en afspraken te maken. Klik hier voor zijn gegevens.

KANT

Wie is KANT? Burgerinitiatief KANT bestaat uit mensen uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt die samen dorpsgenoten willen inspireren om in hun eigen tuin iets te ondernemen, zowel om klimaatverandering tegen te gaan als om de gevolgen ervan op te vangen. We willen samen de goede KANT op. Er zijn meer KANT-elaars nodig en iedereen kan dat nu zelf worden. We gaan elkaar inspireren, helpen en motiveren.

We zijn actief op social media, zoals Twitter, Facebook en Instagram via @welkombijkant. We nodigen je uit om ons op die media te volgen. Zo groeit de groep KANT-elaars al meteen. Verder kun je op de website van KANT veel leuke en nuttige informatie vinden over wat jij in je eigen tuin kan doen maar ook informatie over de regentonnen actie is er terug te vinden. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Kijk hiervoor rechtsonder aan deze pagina. Daar kun je jouwe email-adres opgeven en op de “inschrijven”-button drukken.