Regentonnen beschermen tegen vorst

6 feb 2021

Er wordt een periode met langdurige vorst aangekondigd voor deze week. Dit jaar hebben veel mensen een regenton gekocht. We delen wat tips hoe je de regenton goed kunt beschermen.

Heb je ook een goede tip? We waarderen het zeer als je die met alle KANT’elaars deelt.

In dit forum van Tuinadvies werd in 2014 de tip gedeeld om de regenton niet leeg te laten lopen, maar er enkele plastic flessen in te leggen die deels gevuld zijn met water. De flessen moeten er schuin in blijven liggen. Als het water in de ton bevriest dan worden de flessen wat in elkaar gedrukt en blijft de ton (langer) heel.

We vonden nog deze website waar wordt uitgelegd onder welke omstandigheden en bij welke temperaturen de regenton wel of niet kan scheuren. Onderscheid wordt gemaakt tussen kunststof en houten regentonnen. Ook hier is de tip van de half gevulde plastic flessen genoemd.

Het kraantje van de regenton is een gevoelig element. Die kan het beste worden ingepakt met stof en/of plastic, zodat ze niet kapot gaat vriezen.

Dan zijn er ook nog de vele tipgevers die aanraden om de regenton helemaal leeg te laten lopen en het kraantje eraf te schroeven.

We lezen graag hoe jij dit hebt gedaan….