Save the date! Kom je 30 juni ook tuinen kijken?

18 jun 2024

Op zondag 30 juni organiseert burgerinitiatief KANT de open tuinenroute. Er zijn 14 verschillende tuinen te bezichtigen verspreid over de gemeente Vught.
Op de website van KANT vind je onder de agenda maar ook al direct door hier te klikken de adressen, de tijden en meer informatie over de tuinen.
Er is ook een speciale informatiepagina met de meest actuele informatie over de Open Tuinen Route.

Er is veel te zien in de diverse tuinen.

Op deze route is heel veel te zien: de ene tuin is klein, de andere is groot, de ene is al volgroeid en de andere nog volop in ontwikkeling. Dit hele jaar staat in het teken van het thema “Leve(n) de Bodem”. Dit is ook het thema van deze open tuinen route.   Verder is er dit jaar weer veel aandacht voor water, een goede bodemopbouw, bodemdieren, voedsel in de tuin, biodiversiteit en niet te vergeten de schoonheid van een tuin.

Op enkele locaties worden er verschillende bodemproefjes gedaan. Je kunt ter plekke zien hoe je de waterdoorlaatbaarheid van jouw eigen tuinbodem kan testen en we gaan op zoek naar bodemdiertjes. Alle tuinen zorgen voor veel inspiratie en de eigenaren van de tuinen zullen je enthousiast vertellen over hun tuin.

In het najaar

Ook goed om alvast in uw agenda te noteren: op zaterdagmiddag 14 september is er een  boeiende lezing over de bodem met als titel “Alle kleine beestjes helpen” door Marc Siepman.

Verder in het najaar zal er een cursus volgen hoe je een eigen natuurrijke tuin kan ontwerpen. Nadere informatie volgt nog.

Burgerinitiatief KANT organiseert de open tuinenroute zodat jij zelf in de praktijk kunt zien wat er allemaal mogelijk is en om elkaar te inspireren. Veel praktische informatie die je kan helpen om zelf aan de slag te gaan vind je op de website www.welkombijkant.nl.