Sneeuwbaleffect – KANT laat sneeuwballen in uw tuin verschijnen

13 okt 2020

De eerste 5 sneeuwballen hebben 10 oktober hun plek gekregen in de Natuurspeeltuin in Helvoirt. Op 1 oktober kregen we de geest en zijn we sneeuwballen gaan halen. De actie is in gang gezet door Meerbomen.nu. De sneeuwbal is in dit geval een struik die zo’n 2 meter hoog kan worden.
De planten dreigden massaal vernietigd te worden en zijn nu her en der in het land opgehaald om uitgedeeld te worden. Mensen uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt kunnen er straks maximaal 3 per persoon bij ons ophalen.
Details over deze actie worden later nog gepubliceerd. Wij hebben er meer dan 300 opgehaald.
Nu zijn er vele soorten sneeuwballen. Wij hebben het over de Viburnum Lantana. De struiken geven mooie witte bloemen in het voorjaar. Daarom hebben ze ook deze bijzondere naam. Later in het jaar komen er bessen aan die heel goed zijn voor de vogels in onze omgeving. Via de link komt u meer te weten over de plant en over de verzorgingswijze.
Kortom, we hebben waardevolle struiken in de aanbieding, die we graag aan jou doorgeven. Hou de media komende tijd in de gaten dan kun je lezen hoe je zelf aan deze mooie plant kunt komen. Wij hopen dat ze een mooie plek vinden in een Vughtse, Helvoirtse of Cromvoirtse tuin en dat ze daar de plaats innemen van een tegel of grindbak.