Stel jij op zondag 30 juni jouw tuin open?

23 apr 2024

Op zondag 30 juni is er weer een kans om een aantal mooie, bijzondere, leuke tuinen te bezoeken in Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Dan gaat burgerinitiatief KANT alweer de 5e open tuinen route organiseren. Het wordt al een mooie traditie.
We zoeken nu bij voorkeur tuinen in het teken van de levende bodem, ons jaarthema 2024.

Een gezonde, levende bodem

Een gezonde bodem is een voorwaarde voor een mooie en gezonde tuin. Hiervoor zijn wij op zoek naar tuinen waar de eigenaar iets kan laten zien wat hij/zij doet aan een gezonde bodem.

Denk aan een composthoop, een regenwormen hotel, afkoppeling van de regenpijp, een wadi, bedekken van de bodem met natuurlijke materiaal (mulchen) of misschien heb je een groentetuin aangelegd met de no-dig methode. De no-dig muistuin wordt op de bestaande grond aangelegd op karton met een flinke laag compost.
Zo’n tuin stond in het middelpunt bij de film Onder het Maaiveld, die op 16 april te zien was in de Speeldoos. Daar kwamen overigens bijna 200 mensen naar kijken. Het was een fantastische bioscoopavond! Complimenten aan IVN/Natuur- en Milieugroep Vught voor de voortreffelijke organisatie!

Wellicht heb je nog iets anders gedaan voor een goede bodemstructuur. De grootte van de tuin is niet belangrijk. Elke tuin waarin een gezonde, levende bodem aandacht krijgt en die kan inspireren is welkom.

Aanmelden

Wij roepen iedereen op die een tuin heeft waarin iets te vertellen valt over goede voorbeelden of die gewoon gezien mag worden om zich aan te melden om op zondag 30 juni mee te doen.
Openstelling van 10.00 tot 17.00 uur of een deel daarvan.

Aanmeldingen als jij jouw tuin open wilt stellen graag voor 2 juni bij welkom@welkombijkant.nl

We zoeken ook tuineigenaren waarbij we enkele bodemonderzoeken en -proefjes mogen demonstreren.

Ook KANT’elaar worden?

We zijn nog op zoek naar personen die actief willen worden bij KANT om steeds meer mensen te betrekken bij een groen Vught. De kerngroep van KANT nodigt jou van harte uit met ons mee te doen. Wil je meehelpen aan een activiteit of weet je een goede activiteit waar je aandacht aan wilt besteden? Laten we het dan samen doen!
Bekijk onze website eens, daar staan meerdere tips op, van makkelijke tot moeilijkere maatregelen om jouw tuin klimaatvriendelijker te maken.
Je kunt contact met KANT opnemen via welkom@welkombijkant.nl of telefonisch via 06-40326440.