Tegelwippen, waar kan en mag dat eigenlijk? Doe mee en win een prijs!

29 sep 2022

Je kunt een groene prijs winnen! Heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef het dan door op www.nk-tegelwippen.nl.
Wanneer je ook een foto stuurt van de gewipte tegels naar welkom@welkombijkant.nl maak je kans op een groene prijs, die door ons, KANT’elaars, wordt uitgereikt.
Het NK-Tegelwippen loopt tot 31 oktober en in november wordt de prijs uitgereikt.
We wilden dit jaar graag aan de slag met het stimuleren van geveltuintjes. Maar daarvoor is er duidelijkheid nodig over regels. Zeker als die geveltuintjes in openbaar terrein worden aangelegd. De gemeente wil hiervoor heldere regels maken, maar dat laat helaas nog even op zich wachten.
Met goede regels wordt er natuurlijk voor gezorgd dat de stoepen goed toegankelijk blijven voor, bijvoorbeeld, rolstoelen, maar ook dat eigendom en onderhoud goed geregeld zijn. Wij verwachten volgend jaar duidelijkheid en dat we dan actief aan de slag kunnen gaan met geveltuintjes in Vught. Nog even geduld dus…
<foto: Sandra Schapendonk>

.

Dit najaar hebben we onze aandacht verlegd naar tegelwippen in particuliere tuinen: tegels in jouw voor- of achtertuin. Daarvoor hoef je op niemand te wachten! Negen weken lang publiceren we verschillende artikelen over dit thema in verschillende digitale en papieren media. Heb je ze al gezien?

Op onze website staat informatie wat je zelf nog meer kunt doen om natuurlijke verkoeling en meer groen in de tuin te krijgen.