Terugblik Boom-in-Tuinen Route 25 juni 2023

17 jul 2023

Het was een hete dag, zeker in de loop van de middag. Bomen waren dan ook welkom deze dag om verkoeling te geven. De hitte zal deze zondag ook vast enkele mensen ervan weerhouden hebben om de fiets te pakken en tuinen te bezoeken.

Toch hoorden we vooral tevreden geluiden bij de 14 mensen die zo gastvrij waren om hun tuin open te stellen. Mooie gesprekken, leuke bezoekers en toch ook voldoende aanloop. Gemiddeld werd elke tuin door zo’n 4-6 bezoekers per uur bezocht. Dat gaf ook ruimte voor gesprekken met en tussen bezoekers en tijd om alles goed te bekijken. We schatten in dat er zo’n 80 – 100 verschillende mensen hebben deelgenomen.

Er was een grote variƫteit aan tuinen te zien: kleine achter- en voortuintjes die door de eigenaars waren omgetoverd tot een groene, bijzondere oase, waarin ook plaats gevonden was voor (vaak) meerdere bomen. Er waren ook mensen met (veel) grotere tuinen, die hun creativiteit en liefde voor groen en bomen graag wilden laten zien.

Door hier te klikken kom je op de pagina waar je alle opengestelde tuinen en bomen nog een keer kunt terugkijken. Daar staan ook drie achtergrondartikelen waarom bomen planten zo belangrijk is. Daarom is “iedere tuin een boom” het jaarthema van KANT.
Zoek maar vast een boom uit, die jij in het najaar wilt bestellen om in jouw tuin te planten. Inspiratie voldoende…