Meehelpen in een tuin? Het kan nog…

2 mei 2022

Vorige maand publiceerden we een oproep om een dagdeel mee te helpen in de tuin van iemand die weinig geld te besteden heeft. De data waarop we dit gaan doen zijn nu bekend: 5 opeenvolgende zaterdagen vanaf 7 mei t/m 4 juni. We hebben al een mooie ploeg uitvoerenden bijeen, maar jij kunt er op een of meer ochtenden of middagen nog bij aansluiten.

Deze actie is mogelijk gemaakt door de kleding inzamel- en verkoopactiviteit die New Life Day vorig jaar in oktober en november 2021 heeft georganiseerd. Met de opbrengst gaan we nu bij 6 huishoudens een deel van de tuin opknappen. Zo wordt het voor hen weer aantrekkelijk om te genieten van de tuin. Het is dankbaar werk. Dat is ons al gebleken uit de eerste contacten die gelegd zijn met de bewoners bij wie we in de tuin gaan werken. Bij dat contact is, in samenspraak, een plan gemaakt naar eigen smaak en behoefte.

We gebruiken, naast de opbrengst van de kleding actie New Life Day, ook een bijdrage en het netwerk van de Vughtse Vincentius vereniging. We werken samen met Wij Omarmen. Daarnaast draagt KANT ook bij uit de middelen die wij krijgen van de gemeente Vught. Er is veel bereidwilligheid om dit project te steunen.
Als jij ook een bijdrage wilt leveren door een ochtend of middag mee te helpen dan ben je van harte welkom. Stuur een berichtje naar welkom@welkombijkant.nl en we nemen contact met je op.