Tuiny Forest ‘De aftrap’

30 mei 2023

Een Tuiny Forest?!?

Nee, het is geen spelfout, er staat echt tuiny.

Een Tuiny Forest is een inheems bos op tuinformaat. Een inheems microbos van 6m2 in je tuin vol aan bomen, struiken en kruiden. Goed tegen hittestress en verdroging, goed voor vlinders, vogels én… goed voor jou!

Kant heeft ervoor gekozen om deze Tuiny Forest te bestellen via Sprinklr (https://www.sprinklr.co/).

Zij hebben een samenwerking met IVN Natuureducatie en met ondersteuning van ASN Bank een pakket samengesteld vol gifvrij gekweekte planten van een biologische kweker.

Waarom doet KANT dit?

Hittestress, waterberging en droogte zijn een steeds grotere uitdaging. Veel van onze wilde planten en dieren hebben het niet makkelijk, zeker niet in de stad. Maar ook in onze mooie gemeente Vught zien we steeds meer tuinen die vol bestrating liggen. Maar als je alle tuinen bij elkaar optelt, heb je het grootste natuurpark van Nederland! Stel je voor dat we die tuinen wat groener kunnen maken met een kant-en-klaar pakket vol gifvrije inheemse planten! Daarmee gaan we hittestress tegen, kan de bodem weer regenwater opnemen en geven we plant en dier een thuis. Met Tuiny Forest laten we de tuinen in Nederland weer bruisen van het leven!

Aanvulling op ons jaarthema.

Het thema van 2023 is ‘In iedere tuin een boom’. En liever nog meer dan één boom natuurlijk. Dat kunnen we oa realiseren met een Tuiny Forest. Op het einde van het jaar geven we enkele Tuiny Forests weg maar om jullie hier alvast kennis mee te laten maken gaan we een voorbeeld Tuiny Forest aanleggen. Dit gaan we doen bij onze Kantelaar Sandra van der Linden in Helvoirt. De aankomende weken zal er een blog (website) en vlog (socials) geplaatst worden zodat jullie op de hoogte blijven van de aanleg. In dit filmpje vertelt Sandra over de start.