Veegt u uw blad aan de KANT? #Laatzeliggen! Lees hier waarom

25 okt 2020

De bladkorven staan er weer!! De klok is een uur teruggezet. Het is herfst en dus nu de tijd om een KANTeling te maken in uw gewone jaarlijkse activiteit om uw tuin weer bladvrij te maken. Bruine bladeren en dode bloemen hoeven niet meteen de biobak in. Laat ze in de border liggen. Tussen de blaadjes wemelt het van de spinnetjes, kevertjes en ander bodemleven. En dat is voor vogels zoals de merel en de heggenmus voedsel in de winter!

Ook uw tuin vaart er wel bij. Doe uw buren, de insecten en de vogels een plezier en ban de bladblazer. Via de voorgaande link kunt u kijken naar een mooie video daarover van de Vogelbescherming.
De insecten in de blaadjes verteren deze tot compost en zorgen zo op een natuurlijke manier voor bemesting en verbetering van de structuur van de grond. Daardoor groeien uw planten en uw moestuin beter en mooier.

Natuurlijk snappen we ook dat blaadjes paden glad maken. Gebruik uw hark hiervoor in plaats van een bladblazer. Dit is goed voor de lichaamsbeweging en voor de oren (geluidsoverlast). Te veel blaadjes op het gazon is niet goed, dus hark de blaadjes de border in of onder een bank of tafel. Dit is een goede isolatielaag voor uw planten of een slaapplaats voor egels.

Dus KANTELT u deze herfst ook met ons mee? Voor meer informatie volg onze #LaatZeLiggen campagne, die we als KANT uitvoeren de komende drie weken,
Heb je inderdaad de blaadjes laten liggen!! laat het ons zien door middel van foto’s en/of een filmpje via welkom@welkombijkant.nl. Dan kunnen wij dit delen via onze social media. Of wordt lid van onze open facebookgroep en publiceer uw foto of filmpje daar.