Verwelkom een nieuwe buurtgenoot! Geef een Groene Doos

27 okt 2022

Als mensen verhuizen is er vaak extra aandacht voor de tuin. Een tuin wordt overgenomen van de vorige bewoner. Soms dient de tuin een tijdje als opslagplaats tijdens de verbouwing die vaak volgt voorafgaand of na de verhuizing.
De verhuizing is een natuurlijk moment om aandacht te geven aan de tuin. Dus is het ook een mooi moment om keuzes te maken voor klimaatbestendig maken en vergroenen van de ‘nieuwe’ tuin. Help jij jouw nieuwe buurtgenoot om dat voor elkaar te krijgen?

De Groene Doos is ontwikkeld als cadeautje voor nieuwe bewoners. De doos zit boordevol informatie en tips over hoe je jouw tuin geschikt kunt maken voor het veranderende klimaat. Het allermooiste is als je de Groene Doos ontvangt van iemand uit de buurt die zelf ervaring heeft met zo’n tuin.
Voel jij je aangesproken om dat te doen? Dan vragen we jou om 1-3 Groene Dozen op voorraad te houden en ze uit te delen aan een nieuwkomer in de wijk of in de buurt. Die situatie herken je eenvoudig: het bordje met “te koop” of “verkocht” dat je regelmatig ziet als je fietst of wandelt in de wijk. Of die bouwcontainer voor de deur….
Er zijn jou al verschillende mensen voorgegaan. Er zijn mensen actief met het uitdelen van De Groene Doos in Klein Brabant, Molenstraat e.o,, Turfveld e.o, en in de wijk Zonneheuvel. Ook woonstichting Charlotte van Beuningen deelt dozen uit aan nieuwe huurders van een nieuwe woning. We zoeken mensen in alle overige wijken van Vught, in Helvoirt en in Cromvoirt.

Op deze website zijn al verschillende berichten geplaatst over wat De Groene Doos is, hoe het werkt, wie we zoeken en hoe je kunt meedoen. Dit is bijvoorbeeld het bericht van vorige maand.
Heb je interesse om Groene Dozen uit te delen, jouw buren te leren kennen en hen te helpen met hun tuin (als ze dat willen..)?
Dan kun je jezelf melden voor meer informatie en een oriƫnterend gesprek met de coƶrdinator van het distributienetwerk van De Groene Doos, Tiny Vermeer via haar email adres vermeerduurzamediensten@gmail.com.
In het bericht van juni vind je nog meer gegevens over het uitdelen van de dozen..