Wie mag uw tuin zien op burendag, zaterdag 26 september?

15 sep 2020

Op 26 september organiseert KANT Gluren bij de Buren, een “open” tuinenroute in Vught, Helvoirt en Cromvoirt. Er hebben zich al mensen gemeld die graag een klimaatbestendige tuin willen zien. Aanmelden voor bezichtiging kan nog tot en met vrijdag 18 september via welkom@welkombijkant.nl.

Hoe ziet een tuin eruit die bezichtigd kan worden?

We willen graag nog enkele tuinen toevoegen om een mooie variëteit in aanbod te (ver)krijgen.
Heeft u aandacht besteed aan biodiversiteit in uw tuin?
Of aandacht gegeven aan planten die tegen de droogte kunnen?
Heeft u regenwater afgekoppeld en gebruikt u het water in uw tuin?
Heeft u bijvoorbeeld een of meer regentonnen geplaatst?
Een vijver aangelegd? Een groendak gemaakt?
Heeft u infiltratiekratten of een infiltratiepunt gemaakt in uw tuin?
Verharding doorlatend gemaakt of uw tegels ingewisseld voor planten of bomen?

Dat kunnen allemaal redenen zijn om anderen te inspireren. We geven de gelegenheid om uw verhaal hierover te vertellen. Bent u trots? Laat het anderen weten. Heeft u goede tips, gelooft u erin dat veel meer mensen een natuur- en watervriendelijke tuin kunnen aanleggen?

Kortom, er zijn redenen te over om uw tuin eens aan andere dorpsgenoten te laten zien.

Aanmelden en Corona-veiligheid

U kunt uw tuin aanmelden via welkom@welkombijkant.nl of telefonisch via 0654728007 als u geen email heeft. U krijgt dan van ons een vragenlijst toegestuurd over uw tuin en wij koppelen de bezoekers via een tevoren bekendgemaakt schema aan uw tuin.
Op de dag zelf ontvangt u in verschillende tijdsperioden van 45 minuten maximaal 2 mensen per keer. We besteden veel zorg aan de veiligheid door de RIVM Corona-richtlijnen in acht te nemen. Mede daarom willen we dat uw tuin achterom bereikbaar is. Wij vragen u uw tuin open te stellen tussen 10 en 17 uur. Als u slechts een deel van deze periode hiervoor tijd heeft dan kan dit ook.

Waarom klimaat-aangepaste tuinen?

Klimaatverandering. Gevolgen worden duidelijker: hoge temperaturen, droogte en soms flinke piekbuien. Veel praktische informatie die u kan inspireren om zelf aan de slag te gaan vind u op de website www.welkombijkant.nl. Burgerinitiatief KANT wil met deze “open” tuinenroute mensen aanmoedigen te gluren bij uw buren om inspiratie op te doen om goed voorbereid te zijn op de (gevolgen van) klimaatverandering.

 

Heeft u op zaterdag 26 september geen tijd? Dan kunt u voor meer informatie altijd terecht op onze website welkombijkant.nl. KANT is actief op social media, zoals Twitter, Facebook en Instagram via @welkombijkant.
Wilt u meehelpen de community te vergroten en activiteiten te organiseren dan bent u ook van harte welkom om u daarvoor aan te melden bij Stichting KANT.