Wilgen knotten en tegelijkertijd nieuwe wilgenbomen maken? Dat kan! 

31 dec 2021

KANT maakt zich sterk voor allerlei activiteiten die onze leefomgeving groener en gezonder maken. En daarom is het goed nieuws dat de Helvoirtse knotploeg deze winter weer in actie komt, als onderdeel van IVN/NMVught én dat Urgenda, met MeerBomenNU actief is met het oogsten van zaailingen, stekken en … knotstaken!

Gelukkig groeit de aandacht voor natuur en milieu sterk en daarom loopt er in de dorpen van de gemeente Vught een campagne om vrijwilligers voor natuuronderhoud in Helvoirt e.o. te werven.
Tegelijk is MeerBomenNU in dezelfde regio met veel vrijwilligers actief. Zij oogsten van november tot maart zoveel mogelijk plantmateriaal uit de natuur, om ervoor te zorgen dat er, deze winter nog, 1.000.000 bomen geplant kunnen worden op locaties waar ze welkom zijn en groot mogen worden.

Het leuke van deze samenloop van omstandigheden is nu dat de knotploeg en MeerBomenNU gaan samenwerken tijdens het wilgen knotten! Van afgezaagde wilgentakken worden deze winter ‘staken’ gemaakt die op een andere plek met een palenboor stevig in de grond gezet kunnen worden en dan binnen enkele jaren uitgroeien tot nieuwe knotwilgen! Hoe leuk is dat?!

Wil jij hierbij gaan helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger:
voor de Knotploeg via Marente Lokin marentelokin@hotmail.com of
MeerBomenNU via Tiny Vermeer tiny.vermeer.pijnenburg@gmail.com / 06-22123917

De eerstvolgende dag om te knotten is op zaterdag 22 januari, gevolgd door 5 en 19 februari en 5 maart.