Win een regenton: vul je tuinscore in op deze website

15 aug 2020

Wie vóór 1 september op deze website een tuinscore invult en een foto plaatst van een regenton maakt kans op een regenton of regenmeter. Sinds 1 augustus konden inwoners van Vught en Cromvoirt met een flinke korting van KANT en gesteund door Karwei Vught, gemeente Vught en Waterschap De Dommel regentonnen kopen. De actie verloopt zeer succesvol. Alle 150 tonnen met extra korting zijn al verkocht.  Karwei biedt wel nog korting. Een mooie bijdrage aan een beter klimaat. Burgerinitiatief KANT roept u op om samen aan de slag te gaan voor een beter, groener en waterrijker Vught.

Droogte

Klimaatverandering, we merkten het de afgelopen periode door hoge temperaturen, droogte en soms flinke piekbuien. Nederland en ook Vught is hier nog niet op ingericht. Burgerinitiatief KANT wil graag laten zien dat alle kleine maatregelen die jij en ik nemen bijdragen aan een groene klimaatbestendige omgeving. Nu heeft KANT dit gedaan door aandacht te vragen voor regentonnen, maar de komende jaren zullen we dat ook doen door andere maatregelen te promoten, Denk dan aan groene daken, afkoppelen van regenwater, groene erfafscheidingen of een geveltuintje. Op de website van KANT staat veel praktische informatie die jouw kan inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Hoe kun jij meedoen om een regenton te winnen?

Ga naar jouw tuinscore op deze website. Hier kun je jouw eigen tuin “scoren”, aan de hand van wat vragen. Al doende krijg je inzicht in de mogelijkheden om jouw tuin klimaatbestendiger en water- en  natuurvriendelijker in te richten. Of misschien heb je het al supergoed gedaan! Vul vervolgens jouw postcode en huisnummer in en upload een foto van een regenton. Uit alle foto’s van regentonnen die vóór 1 september geplaatst zijn worden er (willekeurig) enkelen uitgekozen. De gelukkigen krijgen een prijs die beschikbaar is gesteld door Karwei Vught: een regenton met accessoires of een regenmeter. Karwei Vught geeft sowieso nog de hele maand augustus korting op de regentonnen in de winkel.

KANT

Wie is KANT? Burgerinitiatief KANT bestaat uit mensen uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt die samen dorpsgenoten willen inspireren om in hun eigen tuin iets te ondernemen. Zowel om klimaatverandering tegen te gaan als om de gevolgen ervan op te vangen. We willen samen de goede KANT op. Er zijn meer KANT-elaars nodig en iedereen kan dat nu zelf worden. We gaan elkaar inspireren, helpen en motiveren en dat is leuk om te doen!

We zijn actief op social media, zoals Twitter, Facebook en Instagram via @welkombijkant. We nodigen je uit om ons op die media te volgen. Zo groeit de groep KANT-elaars al meteen. Verder kun je op je elders op deze website veel leuke en nuttige informatie vinden over wat jij in je tuin kunt doen. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Dus wees welkom bij KANT.