Win jij de eerste prijs bij KANT?

18 mei 2020

Vorige week riepen we vlak voor de lancering van onze website al op om jouw tuinscore in te vullen. Als je daar een prachtige foto aan toevoegt van jouw tuin, balkon of groen dak wordt deze zichtbaar op de site én kun je een prijs winnen. Voor de mooiste drie foto’s ligt er een cadeaubon klaar voor een tuinplant t.w.v. € 25,=.

Prijsvraag en jury

Vanaf 24 mei gaat een deskundige jury kijken naar de foto’s om de winnaars te bepalen. We zijn er trots op dat onze jury bestaat uit:

  • Toine van de Ven, wethouder
  • Johan Smeulders, Voorzitter van Stichting Natuur- en Milieugroep Vught
  • Sandra van der Linden, Mede-initiatiefneemster van de Helvoirtse Natuurspeeltuin
  • Marleen van Tilburg, Mede-ontwerpster van de belevingstuin in Helvoirt.

Direct na het Pinksterweekeinde, op 2 juni, maken we de uitslag bekend.

Alle foto’s die op 24 mei op de website staan tellen mee voor de wedstrijd.

Wie is KANT?

KANT is een burgerinitiatief, ontstaan in Vught, Helvoirt en Cromvoirt. Particulieren en bedrijven kunnen op eigen terrein allerlei maatregelen nemen om klimaatverandering tegen te gaan en de gevolgen ervan op te vangen. We staan op een KANT-elpunt. We nodigen je uit om niet aan de over-KANT te blijven kijken, maar mee te doen en je tuinscores in te vullen. Dit gaat heel eenvoudig en al doende krijg je vanzelf nieuwe ideeën voor je tuin. Op onze website vind je ook nog een recent nieuwsbericht met heldere instructies.
Je kunt ons vinden en volgen op social media, zoals Twitter, Facebook en Instagram via @welkombijkant.  Zo groeit de groep KANT-elaars al meteen.

 

Klimaatverandering vraagt om actie

Het klimaat verandert. We zitten alweer een tijdje in een periode van droogte, maar eerder in het jaar was het juist erg nat. We zullen moeten wennen aan extremen en kunnen zelf maatregelen nemen. De gemiddelde temperatuur wordt steeds hoger.  In eigen omgeving kan dat tot hittestress leiden, zeker als je in een steeds meer versteende omgeving woont.

Op onze website vind je verschillende voorbeelden van maatregelen die je kunt nemen in de tuin, op jouw balkon of op het dak van de woning. Zo stimuleren we elkaar om de goede KANT op te bewegen.  Doe je mee? Je hebt nu een kans om er een mooie prijs mee te winnen.