Zaterdag 20 juni jubileum Tuintelling Bioblitz

19 jun 2020

Wat leeft en beweegt er in jouw tuin? De tuintelling jaarrond geeft houvast. Zaterdag 20 juni is er een speciale jubileumtelling. Al 5 jaar lang bestaat de Tuintelling jaarrond. Je vindt meer informatie op hun website. Vanwege dit jubileum wordt er zaterdag 24 uur rond geteld. Zo kom je erachter hoeveel soorten er leven in jouw tuin. Je deelt de informatie met vele anderen in Nederland. Je kunt veel leren, vragen stellen en zo ontdekken hoe je een tuin diervriendelijker kan maken.

Het online evenement van komende zaterdag heet Bioblitz! We nodigen je van harte uit om mee te doen en jouw ervaringen ook met ons te delen via welkom@welkombijkant.nl.

Het viel ons op dat er in Vught pas 23 mensen zich hebben aangemeld als actieve tuinteller. Dat aantal kan toch flink omhoog? Hier kun je lezen hoe het werkt en hoe je jezelf kunt aanmelden. Je kunt jouw tuin ook aanmelden als tuinreservaat. Een tuinreservaat is een paradijsje voor dieren en planten. Deze tuinen zijn belangrijke leefgebieden voor veel soorten. Denk aan bekende tuinsoorten als de merel en egel, maar ook aan allerlei (andere) soorten vogels, vlinders, kikkers, zoogdieren, libellen en planten. Tuinreservaten bieden ruimte voor deze soorten, tegen de trend van verstening in. We zagen dat er in Vught pas 3 tuinreservaten zijn aangemeld. Dat aantal moet toch ook flink kunnen toenemen? Als rechtgeaarde KANT-elaar past jouw tuin niet alleen op onze KANT-website met een tuinscore, maar ook als Tuinreservaat op de site van de Tuintelling Jaarrond.